Elçin Sangu ile Röportaj

  • Pandemi sebebiyle zor zamanlardan geçiyoruz. Siz bu dönemde neler yapıyor, akıl sağlığınızı nasıl koruyorsunuz?

Öncelikle durumu kabullendim. Çok kendi içine dönük bir ve olabildiğince panik duygusundan kaçınıyorum. Kendimi gayet sakin ve makul bir noktada var, tutmaya çalışıyorum.

  • Bir galeride gerçekleştirdik bugün çekimi. Sizin plastik sanatlara ilginiz var mı? Evinize eser alır mısınız?

Genel olarak sanata ilgi duyuyorum. Bunun içinde dijital sanat da var, heykel ve epoxy tablo da… Takip ettiğim sanatçılar Isabel Beyel, Darrick Santini, Zimmerman, Emre Yusufi, Ergin İnan, Gehard Demetz, Vahram Davitian, Daron Mouradyan.

  • Karlı bir günde, zorlu şartlar altında çekim yaptık. Çok üşüdünüz. Mesleğiniz gereği zor şartlarda çalışıyorsunuzdur eminim. Var mı aklınıza gelen böyle bir set anısı?

Hem de çok var ama en aklımda kalanı ocak ayında lodosta denize atlamak zorunda kalışım. Böyle olunca da maalesef hipotermi kaçınılmazdı… Her şey flu ve boğuktu, duyularım yok gibiydi (gülüyor). Vücut ısıma geri dönebilmem epey bir zaman aldı.

  • 6. hissinizin çok kuvvetli olduğunu, her şeyi önceden hissettiğinizi okudum. Peki, önemli bir karar alırken hislerinizle mi hareket edersiniz yoksa mantığınızla mı?

2020’ye kadar öyleydi evet (gülüyor). 2020 bize bildiklerimizi de unutturdu! Ancak evet, genelde hem mantık hem hislerimle karar versem de hislerim çoğu zaman ağır basar.

  • Sosyal medyada 8 milyona yakın bir takipçiniz, size tutkuyla bağlı bir hayran kitleniz var ama aynı zamanda hayatınızı özenle koruyorsunuz. Bu üne rağmen görünmez olmayı, gizli kalmayı nasıl başarıyorsunuz?

Çok kendi içine dönük bir hayatım var, az arkadaşım ve üç tane küçük çocuğum var, köpeklerim Windu, Padme ve Yoda. Ev hayatını çok seviyorum ve dışarda vakit geçirmeye pek ihtiyaç duymuyorum beylik de bu yüzden.

  • Kişisel olarak çok beğendiğim, takdir ettiğim bir yönünüzle ilgili bir soru sormak istiyorum şimdi müsaadenizle. Düşüncelerinizi ifade etmekten korkmuyorsunuz, bu konuda tepkiler aldığınız zaman neler hissediyorsunuz? Özel hayatınızda da dobra mısınızdır?

Çok teşekkür ederim, inanılmaz mutlu oldum bunu duyduğuma çünkü ifade özgürlüğü benim için çok önemli bir konu! Ben düşüncelerimi özel hayatımda da iş hayatımda da net ifade ederim. Lafı eğip büküp dolandırmaktan hoşlanmıyorum ve bunun için de tepki alıyor olmak beni rahatsız etmez çünkü belki de kişinin duymaktan kaçtığı şeyleri net bir şekilde söylemişimdir (gülüyor).

  • Hayvanları çok seviyorsunuz, köpeklerinizi sık sık Instagram’da paylaşıyorsunuz. İsimlerini nasıl koydunuz?

Hepsi Star Wars’tan alınmış isimler ve o karakterlere inanılmaz uyuyor köpeklerimin hal ve hareketleri (gülüyor). Yoda mesela evin bilgesi…

  • En son 9 Kere Leyla’da psikolog Nergis olarak izledik sizi. Nasıl hazırlandınız role? Eleştiriler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Eleştiriler tabii ki olacak ve bu işin kimyası gereği de olmalı. Ortaya zevke yönelik bir yapı koyuyorsunuz, sunduğunuz şey doğası gereği ayrışmaya müsait (gülüyor).
Ben kendi adıma deneyimlediğim şeylerden mutluyum. Oyuncu olarak ne kadar farklı şey deneyimleyebilirsem o kadar mutlu oluyorum.

  • Kiralık Aşk, Yaşamayanlar, Çarpışma… Her seferinde bambaşka hallerde gördük sizi. Bu durumun arkasında bir yere sıkışıp kalmama gayreti olduğunu düşünüyorum ama size sorayım. Nasıl karar veriyorsunuz bir projenin parçası olup olmamaya?

Yeni olanı deneyimleme arzusuyla yapıyorum seçimlerimi. Bir senaryoyu okuyorum ve kendim o an bir dünya kurabiliyorum. Bu nereye gidebilir anlayabiliyorum ve işe o motivasyonla başlıyorum. Tabii ki bir işi yaparken o işe uygun ekiplerle çalışmanın önemini de unutmamak lazım. Bütününde doğru ekiplerle çalışıldığı zaman başarıya ulaşıyor konu. Tek başına senaryo iyi bile olsa diğer unsurlar yerli yerinde değilse maalesef işler istenilen sonuca ulaşamayabiliyor.

  • Gönlünüzde yatan bir aslan, canlandırmak istediğiniz bir rol, beraber oynamak istediğiniz bir oyuncu, çalışmak istediğiniz bir yönetmen  var mıdır?

Karakter anlamında henüz deneyimlemediğim her şeyi denemek istiyorum.

  • Çerkez’siniz, mutfakla aranızın iyi olduğunu biliyorum. En iyi hangi yemeği yaparsınız, en çok ne seversiniz?

Tam bir karbonhidrat insanıyım (gülüyor). Çoğu yemeği yapmayı bilirim ama genelde makarna ve türevleri favorim!

  • Yemek sorusu sormuşken kilo sorusu da sorayım. Beslenme ve spor alışkanlıklarınız nasıldır?

Çocukluğumdan beri spor yapıyorum. Biraz da genetik olarak metabolizmam hızlı çalışıyor. O yüzden kiloyla pek derdim olmadı bu seneye kadar (gülüyor). Evde oturduğumuz bir yıllık süreçte beş kilo aldım ama aşırı zayıf olduğum için insanlar hala zayıfsın diyor. Ama bence aldım (gülüyor). Genelde spor olarak pilates, MMA ve dans yapıyorum.

  • Gösterişli gece elbiseleri içinde fotoğrafladık bu sefer sizi. Siz bir davete katılırken nasıl hazırlanırsınız?

Olabildiğince benden uzak olmayan parçalar seçmeye çalışırım, maskelen tarzı severim.

  • Hobileriniz var mı? Peki fobiniz?

Dans ediyorum bol bol, PS 4 oynuyorum, PS 5 çok pahalı (gülüyor). Arkadaşlarımla buluşabildiğimiz zamanlarda da kutu oyunları oynardık. Piyano çalıyorum arada. Pek fobim yoktur ya da henüz karşıma  çıkmamıştır varsa da.

  • Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Oldukça rahat ve casual.
 

  • Gardırobunuzun sizce en kıymetli parçası nedir? Neden?

Jean her devrin bir numarası (gülüyor). Zamansız bir parça.

  • Cildinize nasıl bakıyorsunuz? Vazgeçemediğiniz güzellik ritüelleriniz var mı?

Cilt bakımı ritüellerim var. Yüzümü yıkayıp güzel bir krem sürmek ve arada cilt bakımı yaptırmak.
 

  • Pandemi olmadığını varsayalım. Çalışmadığınız bir günde sizi nerde ne yaparken buluruz?

Arkadaşlarımla derin bir sohbette bulabilirsiniz.

  • Bir derdiniz olsa, başınız sıkışsa kimin kapısını çalarsınız?

Annemin (gülüyor).

İlgili Makaleler