Güzellik Çağının Olmazsa Olmazı : Yeni Nesil Estetik Operasyonlar

 

İlerleyen teknolojik gelişmeler ve her geçen gün bulunan yeni yöntemler ile birlikte, artık estetik operasyonlar günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Her ihtiyaca yönelik çözümler sunan, Botoks, Plazmajel, Peeling, Endoskopik Yöntem, Boyun Germe, Kaş Kaldırma, Lipofiling ve Göz Kapağı Aldırma, Çene Dolgusu gibi yeni nesil estetik operasyonları sayesinde yüzünüz ve bedeniniz daha kısa sürede, eskisinden daha genç görünebilirken, sıradan, beğenmediğiniz ve ‘kusurlu’ gördüğünüz bölgeleri hızlıca istenilen şekilde değiştirebilir ve günlük hayatınıza kolayca geri dönebilirsiniz.

 

İlerleyen teknolojik gelişmeler ve her geçen gün bulunan yeni yöntemler ile birlikte, artık estetik operasyonlar günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Her ihtiyaca yönelik çözümler sunan estetik operasyonların yeni nesil uygulama biçimleri sayesinde yüzünüz ve bedeniniz daha kısa sürede, eskisinden daha genç görünebilir. Sıradan, beğenmediğiniz ve ‘kusurlu’ gördüğünüz bölgeleri hızlıca istenilen şekilde değiştirebilir ve günlük hayatınıza kolayca geri dönebilirsiniz.

               

Botoks İle Dolgun Bir Yapı Oluşturma
Eskiden botoks denilince akla doldurmak ve dondurmak geliyordu; artık öncelikli hedef gençleştirmek ve şekillendirmek. Botoks ile kaşları yükseltip bakışı yumuşatırken, yüzü ovalleştirmek ve çene kenarındaki yığılmaların azalmasını sağlamak mümkün. Dolgularla elmacık kemiklerini ve çene hattını destekleyerek yüz yükseltilirken, dudaklarınızı dolgunlaştırabilirsiniz. Böylece gergin değil dolgun bir yapı oluşturulurken, daha doğal ve dengeli bir yenileme işlemi geçirmiş olursunuz.

Düşük kaşlar kişinin olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmesine neden olabiliyor. Botoks enjeksiyonu ile düşük kaş olması gereken konuma getirilerek kişinin daha dinç, daha genç, daha enerjik ve daha estetik görünmesini sağlar.Hafif seviyedeki kaş düşüklüğü sorunlarınızdan, botoks enjeksiyonu ile ortalama on dakika içinde, cerrahi müdahale olmaksızın kurtulabilirsiniz.  Altı aydan sonra ilacın etkisini yitirmesi ile birlikte cilt eski haline dönecektir.  Güvenli olması açısından uzman estetik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır yoksa sağlığınız için üzücü sonuçlar yaratabilir.

                 

             
İz Bırakmayan Göz Kapağı Operasyonu 
Cilt yaşlandıkça yıllar içerisinde esnekliğini kaybeder, bu kayıp yer çekimi ile birleşerek yaşlanan derinin fazlaca sarkmasına neden olur. Alt göz kapağındaki fazla deri katlanma ve kırışıklığa sebebiyet verir. Bu fazlalık hem hem estetik görünüm ve işlevsellik açısından gözü olumsuz etkiler. Ortalama olarak iki ya da üç saat süren göz kapağı operasyonunda belirlenen fazla derinin, yağ ve kas dokusunun bir kısmı alınır ve böylece daha genç ve sağlıklı bir görünüm sağlayabilirsiniz. 

                   

Işık Dolgusu İle Gelen Aşamalı Güzellik
Göz altını gençleştirmek için en çok kullanılan yöntem olarak bilinen ışık dolgu tedavisi, göz çevresindeki estetik sorunların çözülmesini ve bunun sonucunda yüzünüzün daha genç,enerji dolu ve güzel görünmesini sağlar. Göz altına uygulanan ışık dolgusu işlemi aşamalı bir gençleşme yaratır. Önce hyalüronik asitin etkisiyle destekleyici tabaka güçlendirilir ve çukurlukların doldurulması sağlanır. Bu sayede koyu halkalar ve göz altı torbaları gizleyebilir, diğer aşamada ise polivitamin ve aminoasit içerikleri sayesinde deride uzun süreli bir hücresel yenilenme sağlayabilirsiniz.

                    

Tehlikesiz Liposuction Tekniği
Adından da anlaşıldığı gibi yağların emilmesine olanak tanımlanan liposuction tekniği uygulanmaya başlandığı ilk yıllarda, bazı riskler taşıyan ve iyileşme süreci zor olan bir yöntemdi ancak gelişen liposuction tekniği teknoloji sayesinde günümüzde en tehlikesiz ameliyatların başında geliyor. Hatta bazı yeni liposuction teknikleri ameliyat sınıfında bile kabul edilmiyor.

                   

Plexr Soft Surgery ile Ameliyatsız Çözüm
Plexr Soft Surgery, cildin yüzeyindeki elektriksel enerjiyle havadaki gazı iyonize ederek Plasma enerjisine dönüştürür. Plasma enerjisi cilt yüzeyinin en üst katmanına etki ederek sorunlu bölgenin buharlaşmasıyla yeni doku oluşumunu sağlar. Bu yöntem özellikle de ameliyat olmaktan çekinen hastalar tarafından tercih edilebilir. Göz kapağı estetiğinin yanı sıra akne ve leke izleri, kırışıklıklar, benlerin alınması ve çatlakların tedavisinde de kullanılır.

               

Ağrısız ve Acısız Lipoliz Uygulaması
Cerrahi işlem gerektirmeyen, yüksek soğutma gücü ile yağ hücrelerini dondurarak diğer dokulara zarar vermeden bölgesel zayıflama sağlayan Lipoliz uygulaması ile diğer dokulara zarar verilmez.Uygulama işlemleri sürerken herhangi bir ağrı veya acı duyulmaz. Dondurulan yağ hücreleri tamamen yok edilmediği için çözüm kalıcı değildir. Ancak ilerleyen süreçte herhangi bir sarkma problemi ortaya çıkmaz.

              

Çene Dolgusu
Yüzün güzelliğine katkı sağlayan çene genellikle geri planda kalsa da yüzün şeklini değştirebilecek güçtedir. Eskiden çene estetiklerinde cerrahi tedavi ve narkozla uyutularak yapılan ameliyat tek çözüm olarak karşımıza çıkmaktaydı. Ancak teknolojinin gelişmesi ve dolgu ürünlerinin kalitesinin artmasıyla, çene bölgesinden kaynaklanan pek çok sorun ameliyatsız düzeltilebiliyor.
Çene ucuna yapılan dolgu enjeksiyonu ile kadınlarda oval bir çene görüntüsü oluşturularak yüze daha kadınsı bir ifade kazandırılır ve asimetri yok edilir, çene hattının belirginleştirilmesini sağlanır.

                        

Hazırlayan : Gizem Aysel

İlgili Makaleler