Kraliyet Ailesi Kuralları

Monarşi gereği Prens Philip dahil herkes kraliçenin birkaç adım arkasında yürümek zorunda. Ayrıca ne zaman ailecek bir etkinliğe katılsalar, protokol gereği kapıdan önce kraliçe daha sonra Prens Phili, Prens Charles, Cornwall Düşesi, Prens William ve Kate Middleton girer. 
Bu sıra aynı zamanda taht için de geçerlidir. 

Taçlar medeni hali evli olan kraliyet ailesi üyeler içindir. Bu yüzden Kate Middleton veya Meghan Markle’ı düğün günlerinden önce hiç taç takarken görmedik. 
Kraliyet ailesi için taçlar statü sembolüdür, ayrıca geçmişte gerçekleşen etkinliklerde kadınların medeni halinin sembolü olarak kullanıldığı söylenir. Bu şekilde bekar erkekler taç takan kadınların evli olduğunu anlayıp onlarla flört etmezlerdi. 

Kraliçe ile yemek demek, her durumda onun izinde olmak demek. İster resepsiyonlarda olsun, ister aile toplanmalarında; eğer kraliçe yemeğini bitirdiyse masadaki hiç kimse tabağıyla ilgilenmeye devam edemez. 
Eğer ayaktaysa siz de ayaktasınız, eğer oturuyorsa oturabilirsiniz, eğer yemeğine başlamadıysa siz de yiyemezsiniz. 

Kraliyet mutfağına girmesi yasak olan bir sürü malzeme var, örneğin yemeklerde sarımsak kullanmak kesinlikle yasak. Tıpkı sarımsak gibi kabuklu deniz ürünleri de sarayada ya da dışarda yenmemeli. Bu yasak aslında gıda zehirlenmesi sebebiyle getirilmiş. Farklı ülkelerdeyken çeşme suyu içmek de aynı şekilde. 
Ancak Prens Charles için kurallar çiğnenmek içindir! 

Tahtın devamlılığını sağlamak için iki varisin birlikte seyahat etmesi yasak. Bu kural, havayolu ulaşımı henüz yeniyken ve günümüzdeki kadar güvenli değilken koyulmuş. 
Kate Middleton ve Prens William bir bakıma bu kuralı çiğnedi diyebiliriz. Nisan 2014’te Yeni Zelanda’ya gittiklerinde o zaman dokuz aylık olan Prens George’u da yanlarına aldılar. Bunun sebebini Prens George’un henüz çok küçük olmasına ve ailecek birlikte seyahat etmek istemelerine bağlayan çift, oğulları 12 yaşında geldiğinde ayrı ayrı seyahat etmeye başlayacak. 

Bu kural 1952 yılında Prenses Elizabeth ve Prens Philip Kenya’yken, prensesin babasının vefat etmesiyle getirildi. Elizebeth’in bavulunda hiç siyah takımı yoktu ve bir tanesi ona ulaştırılana kadar uçakta bekledi. 

İmzalarının taklit edilmesi ihtimaline karşı getirilmiş olan bu kural, uzun zamandır geçerli. 

16. yüzyılda konan bu kural, Prens George’u neden her zaman şortlu gördüğümüzü açıklıyor. 

Nerede olurlarsa olsunlar, kraliyet ailesinin üyeleri kendilerine takdim edilmiş tüm hediyeleri kabul etmek zorundadırlar. Fakat elbette bu onları kullanmaları veya saklamaları gerekiyor anlamına gelmiyor. 

Kraliyet kitaplarının tozlu sayfalarında yer almasa da bu kural da oldukça gerçek ve geçerli. 

İlgili Makaleler