Kraliyet Ailesi’nin Sahip Olduğu En Değerli Mücevherler

Kraliyet Ailesi’nin sıkı takipçilerinin oldukça iyi bildiği bir parça olan bu taç, Prenses Diana ile özdeşleşti desek abartmış olmayız. 1913 yılında Kraliçe Mary’nin Garrard & Co. markasına kendi büyükannesinin tacını yaptırmak istemesiyle ortaya çıkan Lover’s Knot, Kraliçe Mary’nin vefatıyla Kraliçe Elizabeth’e miras kaldı.
Kraliçe Elizabeth ise bu parçayı Prenses Diana’ya düğün hediyesi olarak verdi.
Prenses Diana’nın vefatının ardından Kraliyet Koleksiyonu’na eklenen taç, birkaç kere Cambridge Düşesi Kate Middleton tarafından kullanıldı.
Tacın değeri tahminen 2 milyon dolar.

Zarafeti, tasarımı ve ışıltısıyla göz kamaştıran 94.4 karatlık broş, dünyadaki en kaliteli pırlanta olan Cullinan’dan yapılma. Broşun değeri tam olarak bilinmese de Cullinan pırlantası 2 milyon doların üstünde bir değere sahip.

2018 yılında Prenses Eugenie’nin düğününe kadar kimse tarafından takılmamış olan taç, Margaret Greville’dan Kraliçe Elizabeth’e miras kalmış. 1919 yılında tasarlanan pırlanta ve zümrütlerle donatılmış tacın tam ortasında 93.7 karatlık oval bir zümrüt var. Kraliçe Elizabeth hiç takmadığı bu tacı, torunu Eugenie’ye düğün hediyesi olarak verdi. Mücevher uzmanları tacın değerinin yaklaşık olarak 13 milyon dolar olduğunu söylüyor.

Aslında Kraliçe Elizabeth’in annesi Kraliçe Mary için bir broş olarak tasarlanan taç Kraliçe’nin isteğiyle 1932 yılında on bir ayrı kısımdan oluşan bir taç haline getiriliyor. Pırlanta broşların dizildiği bu on bir ayrı sıranın tam ortasında boyut olarak diğer pırlantalardan daha büyük bir çiçek figürü var. 2018 yılında Meghan Markle’ın düğününde taktığını gördüğümüz taç Kraliçe tarafından Sussex Düşes’ine ödünç verildi. Mücevher uzmanı Deborah Papas tacın yaklaşık değerinin 2.5 milyon dolar olduğunu söylüyor.

Adının da çağrıştırdığı gibi bu tacın kökeni Rusya. Rus Devrimi sırasında birkaç parça mücevherle birlikte ülke dışına çıkarılan tacı Düşeş Elena Vladimirovna (sonradan Kent Düşesi olan Yunanistan Prensesi Marina’nın annesi) 1921 yılında 28 bin pound’a Kraliçe Mary’e satıyor. Orijinali pırlanta ve incilerle kaplı olan tacı Kraliçe Mary 15 adet zümrütle yeniden tasarlatıyor. Grand Duchess Vladimir’i Kraliçe Elizabeth resmi seremonilerde kullanıyor.
Tacın bugünkü ortalama değeri 1.5 milyon dolar.

İsminden de tahmin edebileceğiniz gibi taç, Cartier tarafından yapıldı ve Kraliyet koleksiyonunun en yeni parçalarından. Kraliçe Elizabeth’in babası bu tacı 1936 yılında eşine Kral ve Kraliçe ünvanlarını almadan birkaç hafta önce hediye etmiş. Daha sonra Kraliçe Elizabeth’e de 18. yaş günü için armağan edilmiş.  İlerleyen zamanlarda resmi seremonilerde Prenses Margaret ve Prenses Anne tarafından kullanılan Cariter Halo Scroll’u en son Kate Middleton’ın 2011 yılında düğün töreninde gördük. Tacın değeri yaklaşık olarak 1.5 milyon dolar.

Kraliçe’nin sahip olduğu mücevherler oldukça değerli desek, buna şaşırmazsınız. Fakat gerçekten, öylesine değerli olan bazı parçalar var ki; onlara gerçekten somut olarak fiyat biçilemiyor. Aynı zamanda bu mücevherlerin hangileri olduğu da halkla paylaşılmıyor.

Yine de fiyatını ve sıralamasını gerek müzayedelerden gerek uzman yorumlarından bildiğimiz öyle şık ve değerli birkaç parça var ki ışıltılarını gözlerinizi alacak.

En değerli parçalardan birkaçı elbette resmi seremonilerde Kraliyet Kadınları tarafından kullanıldığına şahit olduğumuz taçlar. Bunun yanı sıra broşlar, yüzükler ve küpeler de listeye dahil.

Gelin, Kraliyet Ailesi’nin sahip olduğu en değerli mücevherlere yakından bakalım:

İlgili Makaleler