Küçük Bir Düğün Yapmak İçin 4 Neden

Her akrabanızı çağırmak veya ‘çocukların gelmediği’ bir düğün uygulamasında bu kuralın başarızlığıyla baş etmek zorunda kalmanıza gerek yok. Küçük bir düğün organize edecekseniz ailenizi ve en yakın arkadaşlarınızı çağırmanız yeterli olacaktır. Bu da davetli listesinin %90’ının olmayacağı anlamına gelir. Çok fazla kişiyi listenizden çıkardığınız için insanlar da size anlayış göstereceklerdir. Böylelikle kalabalık düğünlerde tanımadığınız insanlarla da konuşmak zorunda kalmayacaksınız.

En yakın arkadaşlarınızla yapmayı düşündüğünüz düğünde kıyafet kodu veya konukların sizden büyük beklentileri olmadığı için siz de arkadaşlarınız da istediğinizi giyebilirsiniz.

İnternette beğendiğiniz dekorasyon ürünlerini veya Instagram’da gördüğünüz hayalinizdeki masa aranjmanlarını satın alabilirsiniz. Şık bir yemek masası veya dans edebileceğiniz şık bir ortam dekore ederken üzerinizdeki ve cüzdanınızdaki baskı ortadan kalkacaktır.

Türkiye’de güzel bir düğün yapmak için çiftlerin ortama 30 bin TL bütçe ayırması gerekiyor. Bu bütçenin yanı sıra; oturma planları, yemek seçimleri ve düğün yerini ayarlamak gibi stresler de yorucu bir hal alıyor. Küçük bir düğün yaparak ekonomik olarak daha rahat edebileceğiniz, daha az strese gireceğiniz ve başkalarını memnun etmek için çabalamak yerine sizin ve arkadaşlarınızın güzel vakit geçireceği bir düğün planlayabilirsiniz.

Muhteşem bir pasta, hayalinizdeki çiçekler, fotoğraf kabini ve şarkı listeleri.. Küçük bir düğün yapmanız bunların olmayacağı anlamına gelmez. Az davetli olması sevdiğiniz ve hayal ettiğiniz konulara daha çok para ayırmanıza da yardımcı olacaktır.

İlgili Makaleler