#MangoGirl Pernille Teisbæk ile Samimi Bir Sohbet

Sakin bir yerleşim bölgesi olan Frederiksberg’deki rahat bir odada, büyükannesinden miras kalan Poul Kjærholm imzalı sandalyesinde oturan Pernille Teisbæk, tutkularından söz ediyor. En dikkat çekici şey: sandalyeler. Sürekli sandalye toplayan (hatta bir sandalye istek listesi bile var) Pernille’nin son siparişi, uzun zamandır beklediği ve ‘Ofis sandalyesi’ olarak adlandırılan Pierre Jeanneret sandalyesi. 
 

Söylediğine göre, dünya üzerindeki en sevdiği yer kesinlikle “bir enerji mabedi” olan evi. Gerçek şu ki, o enerjiyi içeri girer girmez biz de hissettik. Çok temiz ve minimalist olan Pernille’nin evi için, Danca anlamı keyifli olan hygge kelimesini kullanmamız yanlış olmaz. 

#mangogirl kızımız için mükemmel bir günün nasıl olduğunu merak ediyoruz. Cevap hiç tereddütsüz, günün her anından ilham alarak kendiyle geçirdiği zamanlar oluyor. Oğlunu kreşe götürdükten sonraki ilk durağı mahallesindeki bir kafeterya. Ve sonrasında bisikletle bir müzeye gidiyor – büyük ihtimalle burası Thorvaldsensve Müzesi oluyor – ve oradaki tüm yaratıcılığı içine çekiyor.

 

İskandinav stili ile tanınan Pernille, gündelik, rahat ve aynı zamanda klasik parçaları özel bir dokunuş katarak kombinlemeyi seviyor. Onu ilginç kılan da, bir tezatlık oluşturarak giydiği bu kombinler. Pernille Teisbæk,kendine özgü, eşsiz bir İskandinav yaşam stili ile karşımıza çıkıyor. 

İlgili Makaleler