Meghan Markle Bunları Yapamıyor

Meghan Markle‘ın sosyal medya kullanması, selfie çekmesi ve siyaset konuşması yasak. Tabii ki koyu renk oje sürmesi de. Kraliyet ailesine mensup kadınlar halkın görebildiği yerlerde sadece doğal görünümlü ojeler sürmek zorunda. Doğal olmayan tırnaklar ve koyu renk ojeler Kraliçe tarafından kaba olarak kabul ediliyor. Bu kuralı bu zamana Kate Middleton‘un da sürdürdüğünü gördük, aynısını Meghan Markle’ın ellerinde görüyoruz.

Meghan Markle’ın sosyal medya hesapları aylardır aktif kullanımda değil. Evlendikten sonra kişisel hesaplarını kullanamayacak olan gelin adayı tıpkı Prens Harry, William ve Kate Middleton gibi Kensington resmi hesabını kullanmak zorunda.

Kendi evinde kaldığı zaman istediği saatte yatabilecek olan Meghan Markle kraliçenin sarayındayken yatağa gitmek için onu beklemek zorunda. Neyse ki saray kaynaklarına göre kraliçe gece 23:30’dan önce yatmış oluyor.

Meghan Markle bu konuda çok dikkatli olmak zorunda. Zira bir mekana girerken sıralamanın nasıl olacağı konusunda sıkı bir hiyerarşi var. Sıralama Kraliçe Elizabeth, Prens Philip, Prens Charles, Camila, Prens William, Kate Middleton olarak devam ediyor… Kraliyet sofrasına kraliçeyle birlikte oturmanın da bir bedeli var: Yemeğe başlamak için kraliçeyi beklemek ve yemeğini bitirdiğinde onunla birlikte bitirmiş olmak. Meghan Markle’ın sofrada gözü bundan böyle hep kraliçede olacak.

Hepimizin günlük olarak giydiği siyah renk, kraliyet ailesinde yas rengi olarak kabul ediliyor. Bu yüzden Prens William’ın eşi Kate Middleton’u siyah bir elbiseyle görmek pek olası değil. Ancak, annesi Prenses Diana, bu kuralı yıkmaya cesaret etti.

Aile üyeleri kahve ya da çay içerken de belirli kurallara uymak zorunda. Özellikle de fincanı tutarken. Uyulması gereken kural şöyle: Fincanın kulbundan baş ve işaret parmaklarıyla tutulacak ve orta parmak da fincanı alttan desteklemek için kullanılacak.

Kraliyet ailesinin kadınları toplum içinde otururken de belirli kurallara uymak zorunda. Bunlar öyle çok da esnetilebilecek türden değil üstelik. Kraliyet kadınları bacaklarını ya ayak bileğinden ya da dizden birbirine bitiştirip çaprazlayarak oturmak zorunda.

İlgili Makaleler