Neden güne seks yaparak başlamalısınız?

Bir fincan taze kahve kokusuyla uyanmanın müthiş bir keyif olduğunu inkâr etmeyeceğiz. Ama güne sabah seksiyle başlamanın keyfi ve sağlık üzerindeki etkileri de göz ardı edilemez. Sabah yapılan seks rahatlamanıza yardımcı olur, stresinizi azaltmanızı sağlar, ruh halinizi iyileştirir ve en önemlisi de partnerinizle olan bağlarınızı kuvvetlendirir.
İşte bilimin onayladığı, sabah yapılan seksin beş faydası.

Sabahları seks yapmak için mükemmel bir zaman, çünkü vücudunuz bunun için hazır. Bunun nedeni ise östrojen ve testosteron seviyelerinin bu saatlerde en yüksek seviyelerde olması. Bu da en aktif olabileceğiniz zaman olarak yorumlanabilir. Testosteron ne kadar yüksek olursa, seks de bir o kadar iyi olur.

Stresinizi azaltmak ister misiniz? O zaman size sabah seksini önerebiliriz. Araştırmalar, keyifli aktivitelerin stres seviyelerini azalttığını söylüyor. İşe gitmeden önce stresinizi atabilir ve daha iyi bir ruh haliyle gününüzü devam ettirebilirsiniz.

Sabah seksi, ruh halinizde büyük bir etkisi olan ve sihirli ağrı kesici olarak bilinen endorfin üretimini sağlar. Endorfin hormonu en çok cinsel ilişki esnasında salgılanır. Bu nedenle, seks sonrasında kendinizi daha iyi ve rahatlamış hissedersiniz. O zaman, neden güne daha neşeli başlamayasınız ki?

Tabii ki koşu bandı üzerinde yaptığınız bir saatlik koşuyla sabah seksini eş değer tutamayız. Ama araştırmalar, seksin her dakikada beş kalori yaktığını söylüyor. Yani sabah yaptığınız yürüyüşlerle seksi kıyaslayabilirsiniz.

Sabah seksi, sizin kendi gençlik iksiriniz olabilir. Bazı uzamanlar tarafından seks, daha genç bir görünüme sahip olmanın anahtarı olarak görülüyor. Çünkü seks oksitosin, beta endorfin ve diğer iltihap önleyici molekülleri serbest bırakıyor. Orgazm, cildinize çeşitli şekillerde de fayda sağlayabilir.

İlgili Makaleler