Göbeğinizdeki Yağlardan Kurtulmak Bu Egzersizlerle Çok Kolay

Göbek eritmek için hangi egzersizler yapılmalı diye merak edenler için bir egzersiz daha! Yoga ve pilatesten yakın olarak tanıdığınız plank pozisyonunu alın. Ellerinizi omuz genişliğinde açın. Ayaklarınızı birbirine yapışık pozisyonda olarak başlayın. Ardından sol bacağınızı dizinizden kırın ve sağ dirseğinize doğru değdirmeye çalışarak öne çekin. 
Aynı hareketi diğer bacağınıza uygulamak için hafif bir zıplama ile bacağınızı değiştirin. Bu döngüyü 1 dakika boyunca devam ettirin ve 3 set şeklinde bitirin.

Eğer göbekte yağlanma probleminiz varsa bu hareketi yapmadan geçmeyin. Ayaklarınızı kalça hizasında açarak ayakta durun. Kalçanızı geriye iterek squat pozisyonunda aşağıya doğru inin. Kollarınızı başınızın arkasına koyun. Ardından kontrollü bir şekilde ayağa kalkın. Sol ayağınızın üzerinde dengede durmaya çalışın ve sağ dizinizi sol omzunuza doğru çekin.Ardından başa dönün ve aynı iki hareketi bir daha tekrar edin. Bu hareketi 1 dakika boyunca uygulayın ve 3 set şeklinde tamamlayın.

Göbek bölgesinde yağlanma birçok insanın hayatını olumsuz etkiliyor. Hem sağlık açısından hem de görüntü açısından hoş olmayan göbek yağlanmasının tek nedeni düzensiz beslenme değil. İlerleyen yaşla birlikte metabolizmanın zayıflaması, hareketsiz yaşam tarzı gibi etkenler de göbek yağlanmasına neden oluyor. Spor rutininize birkaç hareket katmak, göbekteki yağları eritmek için son derece etkili olacaktır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu 5 göbek eriten egzersiz ile hayalinizdeki düz karına kısa sürede ulaşabilirsiniz.

İlk olarak ayaklarınızı kalça genişliğinde açın ve ayakta durun. Sol ayağınızdan denge alacak şekilde sağ dizinizi yukarı doğru çekin ve o esnada sol kolunuzu bilekten büküp yumruğunuz yüzünüze dönük olacak şekilde konumlandırarak dirseğinizle dizinizi birleştirin. Ardından kontrollü bir şekilde aynı hareketi diğer bacak ve dirseğinize uygulayın. Son olarak kollarınızı yanlarınıza doğru açın ve bacaklarınızı da iki yana doğru açarak dikkatli bir şekilde zıplayın. Bu hareketi 3 set olacak şekilde 1 dakika boyunca uygulayın.

 

Göbek eritme egzersizleri denildiği zaman ilk akla gelen hareketlerden biridir. Öncelikle ayaklarınız birleşik şekilde ayakta durun. Karnınızı iyice içinize doğru çekin ve ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Sağ bacağınız ile dengeyi sağlayın ve sol bacağınızı ileriye doğru atın. Ayağınızın ileri istikameti göstermesine dikkat edin. Aynı hareketi diğer bacağınız ile de tekrar edin ve hızlı bir bu döngüyü 1 dakika boyunca uygulayın. Hareketi 1’er dakikadan 3 set halinde yapın.

İlgili Makaleler