Saçlarınızı hızla uzatacak beş doğal yağ

Lavanta yağı
Nane yağı
Argan yağı
Badem yağı
Hindistancevizi yağı, saçlarınızı uzatmak için güçlü yardımcılarınız olacak.

Kadınlar genel olarak saçlarını uzatabilmek için hep doğal yöntemler ararlar. Söz konusu saç olunca tabi ki her kişinin tavrı, rutini farklı olabilir ama hemen herkesin kullanmaktan çekinmeyeceği bir yöntem varsa o da doğal yöntemlerdir. Saçlar neden zayıflar diye merak eden bir çok insan var. Saç zayıflamasının çok fazla nedeni var. Bu nedenlere başlıca sayılabilecekler ise şunla: yaşın etkisi, kullanılan ilaçlar, stres, genetic faktör. Genelde saç dökülmesinde ilk olarak bunlar akıllara gelir. Evinizde basit ve doğal yöntemler uygulayarak bu olumsuz etkinin önüne geçebilmeniz de mümkün.

Lavanta yağı; saç diplerinde oluşan rahatsızlıklardan kurtulmanızı sağlar. Saç derisini ferahlatır ve besler. 10 günde bir saç derisine ve tüm saça lavanta yağı uygulandığında saçlar daha hızlı uzar ve daha canlı görünür. Yeni saç oluşumu bu sayede desteklenir. Ancak lavanta yağı saça sürülmeden önce eşit miktarda zeytin yağı ile karıştırılması gerekir çünkü çok güçlüdür.

Nane yağının her derde deva etkilerinden biri de kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Bu özelliği saç için de oldukça önemlidir. Kafa derisine nane yağı uygulandığında o alanda kan dolaşımı hızlanacak ve saçlar canlanacaktır. Uzmanlar tarafından nane yağının zeytinyağı ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilir. Bu yağ aynı zamanda saç uzatma etkisiyle de bilinmektedir.
Not: Nane yağı şampuan içerisine katılabilir.

Hem saç hem de cilt bakımı açısından oldukça etkilşi bir yağ olan hindistan cevizi yağı, meyvesi kadar yağı da faydalı besinlerden biridir. Çok zengin bir protein kaynağı olan hindistancevizi yağı, özellikle ince telli saçları canlandırıp kalınlaştırma etkisi ve daha kısa sürede saç uzatma özelliği ile son yılların favorilerindendir. Katı halde satılan hindistancevizi yağı avuç içinde ısıtılır, kafa derisine ve tüm saça nazik bir şekilde uygulanır. 1 – 2 saat ya da sabaha kadar bu şekilde beklenebilir. Ardından ılık su ve şampuanla yıkanan saç çok daha gür ve sağlıklı görünecektir.

 

Bademden üretilen doğal badem yağı da A, B, K, E vitaminleri, fosfor, magnezyum, çinko, demir, kalsiyum vitaminleri bakımından son derede zengindir. Normalde kuruyemiş olarak da tüketilen bademin bilindiği gibi faydaları saymakla bitmez. Tıpkı zeytinyağı gibi badem yağı da saça uygulandığında saçların parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Badem yağı ayrıca saçınızın hızlı uzamasını sağlayacaktır.

Saç derinisi, saç diplerini besleyen argan yağı, yeni saç oluşumunu da destekler. Argan yağı içerisinde; A, C ve E vitaminleri, Omega 9 yağ asitleri ve antioksidanlar bol miktarda bulunur. Pek çok saç sorununu gideren argan yağı, bunlarla birlikte bir de saç uzamasını hızlandırır. Argan yağı, temiz saça uygulanması gereken bir yağdır. Saçlar yıkandıktan sonra nemli bir haldeyken az miktarda argan yağı ile durulama yapılabilir.

İlgili Makaleler