Soğuk havalarda cilt bakımında nelere dikkat edilmeli?

Soğuk havalarda sıcacık duşlar almak her zaman daha iyi hissettiriyor. Ancak sıcak su cildin hızla kurumasına, nem kaybetmesine, çatlaklar oluşmasına ve kış egzamasının oluşumuna sebep olabiliyor. Bu nedenle de yüzünüzü ve ellerinizi ılık suyla yıkamaya özen gösterin. Ilık suyla aldığınız duşunuzu nemlendiricilerle de destekleyin. Bu, cildinizin nemli kalmasını sağlayacak ve kuruluğu önleyecek.

Yaz aylarında cildinize iyi gelen ürünler, kış aylarında tam tersi bir etki yaratabilir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinizi mevsimsel olarak değiştirmeniz gerekiyor. Sağlıklı ve parlak bir cilt görünümüne sahip olmak istiyorsanız, kullandığınız ürünlerin ağır formüllerden oluşmamasına dikkat etmelisiniz. Cildinizin doğal nem bariyerine zara vermemek için nemlendirme özelliği taşıyan ürünler tercih etmeye çalışın. Sivilce veya gözenek gibi problemleriniz varsa seramidler, hyaluronik asit, hidrasyon serumları ve gliserin içeren ürünler tercih edebilirsiniz.

Kışın dışarıya çıktığınız zaman cildinizi rüzgârdan, yağmurdan veya kardan korumanız gerekir. Muhakkak eldiven ve atkı kullanın ve güneş kreminizi sürmeyi unutmayın.

Peeling, ölü hücrelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Ancak kış aylarında biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir. Kuru ve soğuk hava nedeniyle cildiniz yeterince tehlike altında. Bu nedenle haftada bir kez peeling yapmanız yeterli olacaktır.

Çok fazla ürüne veya uzun uzun bakımlara ihtiyacınız yok. Cildinizi mutlu edecek kısa bakımlar yapmayı deneyin. Günde bir veya iki defa –tercihen sabah veya yatmadan önce- cildinizi temizleyin. Cildinizi temizledikten sonra nemlendirmeyi unutmayın.

Evet, soğuk havalarda sıcacık battaniyeden ayrılmanın ve uzanıp bir şeyler izlemeni daha cazip olduğunu biliyoruz. Ama cildinizi seviyorsanız ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız egzersizleri hayatınıza dâhil etmeniz gerekiyor.

Eller, diğer bölgelere göre daha az yağ bezine sahip. Bu nedenle kış aylarında kuruluk ve çatlama daha çok ellerde görülüyor. Bu durumu engellemek adına ellerinizi nemli tutmaya çalışın. Evden çıkmadan önce muhakkak nemlendiricinizi sürün.

Özellikle duştayken cildinize gereken bakımı yapmak isterseniz işe temiz içerikli ve harika kokulu bir duş jeli seçerek başlayabilirsiniz. Doğal özlerin harika uyumu ile tasarlanan Pure Line duş jeli paraben, alkol ve renklendirici içermeyen formülü ile cildinize özel bir içerik sunuyor. Teninize yayılan 12 saat kalıcı kokusu ile her koklayışta sizi duş anındaki “o hisse” götürüyor.
Pure Line duş jeli aynı zamanda editörlerimizin de favorisi, yılbaşı için özel olarak seçtiğimiz 11 cilt bakımı, saç ve makyaj ürünününden oluşan InStyle Wellness Box‘a sahip olmak için geç kalmadınız!

İlgili Makaleler