Sonbahar-Kış 2020/21 Podyumları Prenses Diana’nın Stiline Göz Kırpıyor

Prenses Diana’nın sokak stilindeki çabasız şıklığı ve katıldığı resmi organizasyonlarda tercih ettiği çarpıcı görünümler bugün hala birçok moodboard’a ilham kaynağı oluyor dersek yanılmış olmayız. Konforlu jean’leri, grafik desenli süveterleri, blazer tercihleri, beysbol kasketleri ve elbette 1994 senesinde Serpentine Galerisi’nde gerçekleşen yaz partisi için son dakikada seçilen hafızalara kazınan siyah Christina Stambolian “intikam” elbisesi… 
Her kıyafet kodunu kendi stilinin DNA’sıyla harmanlayarak ortaya göz kamaştıran görünümler çıkaran Prenses, vefanın ardından yıllar sonra bile stiliyle yeni jenerasyon tasarımcılara ilham vermeye devam ediyor. 

Her Anın Galibi Siyah Elbise
Versace’nin Sonbahar-Kış 2020/21 şovunda gördüğümüz bu elbise Prenses Diana’nın 1994 senesinde Versailles Sarayı’nda katıldığı bir yardım gecesinde tercih ettiği elbiseye benzemiyor mu sizce de? 

Sonbaharı bu yüzden çok seviyoruz! Ve eminiz ki Prenses Diana da Bottega Veneta’nın Sonbahar-Kış 2020/21 koleksiyonundan bu trençkotu çok severdi. 

80’li yılların başında trend haline gelen ekose Prenses Diana’nın gardırobunda da kendisine yer bulmuştu. 

*Burberry Sonbahar-Kış 2020/21 

Diana’nın dantel detaylı ipek Dior ‘slip’ elbisesi John Galliano’nun moda evi için yaptığı ilk tasarımlardandı. 

*Alberta Ferretti Sonbahar-Kış 2020/21 

Leydi Di’nin puantiye desenlere olan sevgisi sır değil. Özellikle Japonya seyahatinde tercih ettiği bu Tatters elbise adeta Rodarte’ın Sonbahar-Kış 2020/21 podyumundan Bella Hadid’in taşıdğı elbiseye ilham vermiş. 

Saint Laurent’in Sonbahar-Kış 2020/21 koleksiyonundan bu ceket ile Diana’nın 1987 senesinde Almanya seyahatinde giydiği Alistair Blair blazer arasındaki yedi farkı bulun! 

Baharda pastel tonlarda takımlar tercih etmek Diana’nın stilinin imza hareketlerinden birisiydi. 

*Chanel Sonbahar-Kış 2020/21 

İddialı bir dekolte ve göz kamaştıran kolyeyle yakalanan çarpıcı görünüm Alexander McQueen Sonbahar-Kış 2020/21 şovunda yeniden yaratıldı. 

*Givenchy Sonbahar-Kış 2020/21 

*Marc Jacobs Sonbahar-Kış 2020/21 

*Max Mara Sonbahar-Kış 2020/21 

İlgili Makaleler