Uzun ilişkinin sırları nelerdir?

Uzun ilişkilerin sırlarını hepimiz merak ediyoruz. Mutlu ve huzurlu çiftleri gördüğümüz anda kendimize soruyoruz. Peki uzun süre birlikte olmayı nasıl başarıyorlar? Üstelik hala mutlular. İşte yanıtları… 

Karşılıklı güveni sağlayın

Uzun ilişkinin en önemli sırrı, her şeyi açıkça dile getirip paylaşmak ve tartışmak. Sorunlarınız veya kabul etmekten kaçındığınız gerçekler varsa ilişkinizin temeli zaten güvenli bir zemine kurulmamış demektir. Bazı şeyleri ona zarar gelmesin veya üzülmesin diye söylemiyorsanız, ciddi bir problem var demektir. Kendinize, ilişkinize veya ona güvenmiyor olabilirsiniz. Belki de terk edilmekten korkuyorsunuzdur, ne dersiniz? Tüm bunları anlayabilmeniz için partnerinizle dürüst bir şekilde iletişim kuruyor olmanız gerekiyor.

Beraber eğlenin

Mutlu çiftler sıkıntılarını, mutluluklarını, hayallerini ve korkularını rahatça paylaşabiliyorlar. Çünkü partnerlerinin kendilerini anlayacağından eminler. Ayrıca birlikte vakit geçirmeyi de iyi biliyorlar. Partnerinizle sadece sevginizi değil eğlenceli alanlarınızı da vermeniz gerekir. Birlikte vakit geçiremiyorsanız, sıkılıyorsanız size iyi gelecek birkaç aktivite yaratmanızı önerebiliriz.

Cinsellikte açık olun

Cinsel yaşam da ilişkileri fazlasıyla etkiliyor. Uzun birliktelikleri olan kişiler cinsel yaşamlarında neyi sevip sevmediklerini açıkça ifade ediyorlar. Yeniliklere de açıklar. Partnerinizin isteklerine ve kendi isteklerinize önem vermeniz gerekiyor. Sizden istediği şeyi hemen reddetmeyin, en azından biraz düşünün. Çünkü o şeyden hoşlanıp hoşlanmadığınızı denemeden bilemezsiniz. Tabii ki sınırlarınız varsa onları da koruyun.

Kişisel alanlarınıza saygı gösterin

Bazen yalnız kalmak bazen de hiçbir şey yapmamak istiyoruz. Birinin sesi ve hatta varlığı bile rahatsız edebiliyor. Mutlu çiftler kendi kişisel alanlarının farkındalar ve her iki tarafta bu alanlara saygı göstermeyi başarıyor. Partneriniz tek başına vakit geçirmek istediğinde bunu tehdit olarak algılamaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Arkadaşlarıyla, ailesiyle veya tek başına vakit geçirmek isteyebilir. Siz de istemelisiniz.

Partnerinizi değiştirmeye çalışmayın

İlişkiye başlarken “zamanla bu huyunu değiştirebilirim” mantığıyla yola çıkan çok fazla insan var. Sonrası da zaten büyük bir hayal kırıklığı oluyor. Partneriniz fazla kibar, dürüş, tutumlu veya hoşlanmadığınız başka özelliklere sahip olabilir. Ama bunları değiştireceğim diyerek yola çıkarsanız başarısız olursunuz. Bu tutumlar ilişkinizi yıpratıyorsa partnerinizle konuşmayı deneyin ve çözümler üretin. Onu olduğundan daha farklı bir insan yapmaya çalışmayın.Çünkü her iki taraf da kendince haklı olabiliyor. Düşüncelerini paylaşıp geri çekilmeyi iyi biliyorlar. Siz de çözülmeyecek sorunları sürekli gün yüzüne çıkartarak ilişkini yıpratmayın. Farklı görüşlere sahip olabilirsiniz; size doğru gelen ona gelmeyebilir veya tam tersi olabilir.

İletişim kurun

İletişimsizlik tüm ilişkileri yıpratıyor. Partnerinizle her şeyi açık bir şekilde konuşabiliyor olmanız en önemli kurallardan biri. Partnerinizi dinlerken sözünü kesmemeye ve onu anladığınızı gösteren mimikler yapmaya özen gösterin. Bu, size karşı daha açık olmasına yardımcı olacaktır. Ve empati kurmayı unutmayın.

 

İlgili Makaleler