Yakın Markaj: Bilge Yenigül

Bilge selam, günlerini nasıl geçiriyorsun?

Sabah sporu ile başladığım günlerim, öğleden sonra influencer işlerimle devam ediyor. Ben de inanamıyorum ama gün bitmiş oluyor.

Yakın zamanda bizi heyecanlandıracak projelerin var mı?

Evet! YouTube kanalı açma üzerine denemeler yapıyorum, onun dışında global tarafta bir takım işler peşindeyim.

Kombin yapmayı çok sevdiğini biliyoruz. Günlük stilini oluştururken dikkat ettiğin noktalar neler? Esinlendiğin kişiler var mı?

Sanırım o günkü moduma bağlı. Bir gün basic olmak isterken, bir gün uğraşıp farklı şeyler denemek istiyorum. Hatta 2000’ler Hip-Hop’tan Anadolu Rock’a uzanan listem bende ne canlandırırsa onun ruh haline bürünüyorum.

Sonbahar kombinlerin arasında olmazsa olmazın var mı?

Bu sorunun cevabı senelerdir ben de aynı; deri parçalar ve blazerlar…  

Yazlık elbiseleri sonbaharda giymeyi seviyor musun, seviyorsan mevsim geçişine elbiseleri nasıl adapte ediyorsun?

Sezona dikkat etmeden giyinmek bence benim tarzımın bir parçası. Örnek verecek olursam blazer ceketlerin içine bikini giydiğimizde bile ortaya güzel bir şeyler çıkabilir! T-shirt üstü süveter onun üstüne de blazer, yetmezse blazer üstüne de kaban son olarak da boyna kazak dolamak.. Sıcakladıkça çıkararak yepyeni görünümler elde edebilirsiniz. Aklıma gelen son şey ise mini etek, çizme ve deri trençkotla yapılan kombinler.  

‘Bugün bir kombin olsaydı, kesinlikle bu görünümde olurdum!’ Dediğin bir görünümü bizimle paylaşabilir misin?

Şu an soruları cevaplarken üzerimde olan kombin olabilir. Oversize gömlek, kumaş pantolon, yelek ve deri blazer ceketime eşlik eden postallarım dikenli yüzük ve kolyelerim sayesinde kendimi rock star gibi hissediyorum!  

Hangi mevsime uygun giyinmeyi seviyorsun?

En sevdiğim mevsim yaz olduğu için yaza uygun giyiniyorum. Çok üşüyen biri olup yaz esintili giyinmek oldukça zor.

Senin için Retro giyim ne anlam ifade ediyor?

Benim için her şey… Dolabımdaki en sevdiğim parçalar vintage parçalar. Ne kadar günümüz modasının içinde olsak da vintage giyinmek günümüz ve ötesi anlamına geliyor. O parçaların verdiği his ve enerjiyi günümüz parçalarından alamıyorum.

Kendini tekrara düşmüş hissettiğinde seni ayağa kaldıran şey ne oluyor?

Müziği son ses açıp hiç giymediğim bir şeyi kombinlemek olabilir.  

Günlük makyajını hangi adımlarla uyguluyorsun, makyaj yaparken ‘Onsuz asla!’ dediğin ürün ne?

Günlük hayatımda pek makyaj yapmıyorum. Bazı dönemlerde çok makyaj yaptığım oluyor tabii ama cildimi sevmeye başladıkça kendimi makyajsız daha güzel hissediyorum. Ancak makyaj yapmanın insana farklı bir hava kattığını da eklemeliyim. Allık, eyeliner ve maskarayla kendimi çok özgüvenli hissediyorum.

Makyaj yaparken dikkat ettiğin bir şey var mı?

Giyimim ve makyajımı nötrlemeye dikkat ediyorum. Abartılı giyindiğim bir durumda tercihim sade makyajdan yana oluyor. Makyaj tekniklerinde özellikle dikkat ettiğim bir şey olmuyor, sivilce vs. cilt kusurlarını kapatmak yerine doğal halinde bırakmak tercihim oluyor.

Makyajda abartıdan yana mısın yoksa sadelik senin için her şeyden önce mi gelir?

Sadelik ancak şöyle, son günlerde katıldığım etkinliklere makyajsız gidiyor ve kendimi çok iyi hissediyorum. İşinde profesyonel insanların yaptığı makyajları abartılı olsa bile çok beğeniyorum.

Pandeminin hayatımıza girmesiyle hayatımızda çok şey değişti. Senin için pandemi dönemi nasıl geçti? ‘Bu yönden bana çok iyi geldi.’ diyebileceğin bir şey var mı?

Pandemi bana her açıdan çok iyi geldi. Beni olgun bir insana dönüştürdüğünü bile söyleyebilirim. Pandemi döneminde şunu fark ettim; düşünmeden yaşıyormuşum. O anın tadını çıkarabilmek için düşünmemek gerektiğini sanıyordum ama pandemi bana düşünerek de anda kalabileceğimi gösterdi. Onun dışında yemek konusunda kendimi çok geliştirdim, sporu hayatıma endeksledim.

Röportaj: Ataberk Kaçar 

İlgili Makaleler