Yakın Markaj: Cansın Sağlam

Bugünlerde neler yapıyorsun, yakın zamanda bizi heyecanlandıracak projelerin var mı?

Markamın showroom’unu açıyoruz, çok heyecanlıyım. Datça’daki yaşantım devam ediyor ama artık daha ziyade İstanbul’da olacağım.

Instagram hesabından da anlayacağımız üzere kombin yapmayı çok seviyorsun. Günlük stilini oluştururken dikkat ettiğin noktalar neler? Esinlendiğin kişiler var mı?

Aslında tarzım sürekli değişiyor. Ama markamın ürünlerini hem kendileriyle hem de birkaç vintage parçayla, dikkat çeken farklı renkte ürünlerle kombinlemeyi seviyorum. Takılar, saç, cilt, makyaj kombini destekleyen en önemli faktörler. Çok makyaj yapmasam da sade ve klasik görünüşlerden hoşlanıyorum.

Sonbahar kombinlerin arasında olmazsa olmazın var mı?

Markamın Bonbon’ları. Peluş, tak-çıkar bileklikler. Dış giyim parçalarını anında yükseltiyor. Ben özellikle vintage ceketlerimle, eski kıyafetlerimle kombinliyorum bu şekilde daha sürdürülebilir kombinler yapıyorum.

‘Bugün bir kombin olsaydı, kesinlikle bu görünümde olurdum!’ dediğin bir görünümü bizimle paylaşabilir misin?

70’ler şıklığına bayılıyorum. Kolumda ponponlar, vintage deri bir ceket, dar Andy pantolon, güzel bir bra ve kaküllerimle yapacağım kombin mesela.

Mevsim geçişlerinin favorisi trençkotlar hakkında ne düşünüyorsun, kombinlerken veya satın alırken dikkat ettiğin özellikler neler oluyor?

Her zaman klasikten yanayım ve klasik parçaları kendimce yorumlamayı seviyorum. Bonbon’larla vintage ceketleri kombinlemem gibi. Sürekli yeni şeyler almak yerine elimde olanı değerlendirmeyi tercih ediyorum.

Makyaj yapmayı seviyor musun, biliyorsun bu sene Retro Eyeliner’’ler oldukça moda. Bu trend hakkındaki düşüncelerin neler?

Herkes kendine yakışacak makyajı yapmalı, güzel görünmek için cilt sağlığından vazgeçmemeli. Bu arada makyajda renklerle aram renkli eyeliner’larla aram iyi. Kırmızı alt tonlu kalemlerle dumanlı göz makyajı da favorim.

Günlük makyajını hangi adımlarla uyguluyorsun, makyaj yaparken Onsuz asla!dediğin ürün ne? 

Kiremit rengi kalıcı bir ruj. Hem allık hem ruj olarak kullanabiliyorum. Bir de siyah göz kalemi.

Son olarak kendine ait markan var. Kadın girişimci olarak moda dünyasında yer almak nasıl bir duygu, aldığın geri dönüşler sana kendini nasıl hissettiriyor?

Öncelikle söylemeliyim ki iyi hissettiriyor. İstediğimi yapabileceğim bir alanım var, ayrıca Tiny aslında yalnızca br tekstil markası değil, kullanıcıların en yakın arkadaşlarından biri. Markanın beşinci yılı dolmak üzere; artık doğallığa ve yaratıcılığa temas eden, ilham verem bir Tiny bilincinin oluştuğunu düşünüyorum. Bu bana asıl iyi hissettiren duygu aslında. Moda sektöründe kadın girişimci ve erkek girişimci farkınaysa pek inanmıyorum.

Röportaj: Ataberk Kaçar

İlgili Makaleler