Yatağınızı Adım Adım Daha Konforlu Hale Getirin

Başlangıç noktamız yatak çerçevesi. Tercihinize göre bazalı ya da bazasız modellere yönelebilirsiniz. Yatak çerçevesinin önemi hem konforunuz hem de dekorasyon zevkiniz için oldukça önemli.

Bu noktada gerçekçi olmamızda fayda var, her gece yattığınız o yatağı esasen kaç yıldır kullanıyorsunuz? Eğer beş yıl ve daha fazla süredir kullanıyorsanız bizce derhal yenilemelisiniz. O kadar eski değilse bile, size ilk günkü konforunu sunmuyorsa gece uykularınızı bilinçsizce mahvediyor olabilirsiniz.  Eski yataklarınızı kullanmakta ısrarcı olmanız istenmeyen kas ve kemik ağrılarına, nefes ve cilt problemlerine sahip olmanıza sebep olabilir. Tüm bunları okuduktan sonra yatağınızın üstüne yeni yastıklar ya da ince minderler koyarak bu sorunu çözmeye çalışmayın çünkü bu işlerin sarpa sarmasına sebep olacaktır.
Yatak konforu oldukça göreceli bir kavram, kimi sert sever kimi yumuşak. En mantıklı çözüm yine mağazada bir deneme yapmak, çünkü sizin için neyin iyi olduğunu sizden başka kimse bilemez.
Bizim önerimiz kesinlikle hafızası olan ortopedik yataklar.

Tıpkı seçtiğiniz çerçeve ve yatak gibi çarşaflarınız da konforlu bir gece uykusu için oldukça önemli. Elbette çarşaf seçimi konusu da çok göreceli ancak aynı fikirde olmamız gereken birkaç nokta var:

  • Her zaman doğal kumaşlardan yana olmalısınız; pamuk, saten, bambu, keten gibi.
  • Ne kadar çok dikişi varsa o kadar iyidir tamamen bir mit, buna kulak asmayın.
  • Ekstra özelliklere sahip çarşaflardan kaçının, ne zaman bir çarşaf ambalajının üstünde “Kırışmaz” ya da “Ütü gerektirmez” yazısıyla karşılaşırsanız bunun anlamı o üründe kimyasal müdahaleler var demektir, unutmayın.

Eğer gerçekten harika bir gece uykusu çekmek istiyorsanız doğru yastığı bulmalısınız. Yastıklarınızı en fazla iki yıl kullanmanızı ve düzenli olarak yıkamanızı öneriyoruz. İki yılı aşkın süredir kullandığınız yastıklarınızda bakteriler, ölü deri ve toz kalıntıları olduğunu unutmayın. Hem cildiniz, hem boyun ve sırtınız hem de uyku kaliteniz için yastıklarınıza gösterdiğiniz ilgi oldukça önemli.
Sert yastık, yumuşak tartışmasını bir kenara bırakırsak bu konuda asıl etken yastığın size doğru oranda bir destek sağlaması.

Dünyanın en yumuşak yatağını almış olsanız da yüksek konfor istiyorsanız yatak pedine ihtiyacınız var. Burada amacımız konfor o yüzden yatağı koruma amaçlı üretilen pedleri düşünmeyi bir kenara bırakabilirsiniz. İhtiyacımız olan hücrelerinize kadar dinlenmeniz, tüm yorgunluğunuzu atmanız ve sanki bulutların üstünde uyuyormuşsunuz gibi hissetmeniz.

Son olarak final elementimiz yorgandan biraz bahsedelim. Kremanın üstündeki çilek olan yorganlarda  dikkat etmeniz gereken bünyenizde alerjik reaksiyonlar yaratmaması.

Kaliteli bir gece uykusu gün içinde performansınızı oldukça çok etkiliyor. Gardırobunuza, makyaj koleksiyonunuza gereken yatırımları yaptığınız gibi yatağınıza da özen göstermelisiniz. Daha mutlu, ve daha sağlıklı bir hayat sürmek için sadece yatağınıza değil kullandığınız yastıklardan çarşaflara paket olarak tüm ürünlere dikkat etmelisiniz.

İlgili Makaleler