Gençliğin Sırrını Sadece Kremlerde Aramayın!

Her kadının hayatında sabah aynaya baktığında kaz ayaklarının ve kırışıklıklarının çoğaldığını fark ettiği bir an gelir… İnternette kırışıklıklarla ilgili tüm cilt tipleri için birçok farklı türde ürün yer alsa da, neden doğal yolları tercih etmeyelim ki? 

Avokado, hala en popüler ve besin zinciri açısından da en zengin besinler arasında yer alan meyvelerden biridir. Amerikan merkzeli Balance One şirketinin diyetisyeni Trista Best’e göre ”Avokado günlük olarak tüketilmelidir; çünkü genel sağlığı korumasının yanı sıra, kırışıklıklarla savaşmaya da yardımcı olur”. Antioksidan ve vitamin içeriğine ek olarak kolejen üretimini de teşvik eden bu mucizevi meyve, cilt gözenekleri aracılığıyla sebum şeklinde yüzeye iletilen -yani kaybedilen- E vitaminini de doğal olarak üretir.
 

Trista Best’e göre avokado, özellikle kuru cilt tipine sahip olanlar için iyidir; çünkü vücutları, kırışıklıklara, koyu lekelere ve iltihaplanmaya sebep olan yeterli E vitaminini üretmez… Avokadonun böbreklerimiz ve karaciğerimiz üzerinde faydalı etkisi olan C vitamini içeriği nedeniyle de detokisifikasyona yardımcı olarak serbset radikalleri ve toksinleri vücuttan uzaklıştırmayı hızlandırır; bu da, daha az kırışık ve daha parlak bir cilt ile sonuçlanır…

 

İlgili Makaleler