Gıdı Eritmek İçin Evde Yapabileceğiniz Beş Etkili Egzersiz

Gıdı problemi bir çok insanın korkulu rüyası, özellikle kadınlar gıdı eritme yöntemlerini merak ediyor ve etkili çözümler arıyorlar. İşte gıdı eritme yöntemleri ve gıdı maskesi tarifi!
Çok sayıda insan uzun süredir gıdı eritme yollarını arıyor ve etkili bir çözüm istiyorlar. Şimdi size vereceğimiz ufak tüyolar sayesinde daha sıkı ve toparlanmış gıdılara sahip olabileceksiniz.
Gıdı eritme yöntemleri için aşırı ter dökmenize ve uzun zamanlarınızı bu işe ayırmanıza gerek yok. Size vereceğimiz etkili bir maske tarifi ve gıdı eritme egzersizleri sayesinde kısa sürede harkı aynada göreceksiniz.
 
Gıdı Nedir?
Gıdı, çene altında birikip sarkan kalın bir yağ tabakasıdır. Obezite, doku gevşekliği, yaşlanma gibi nedenlerden dolayı gıdılar sarkabilir, kalınlaşabilir. Gıdıdan kurtulmak için cerrahi operasyon seçeneği vardır ancak doğal yöntemler de gıdının yok edilmesi ve önlenmesinde oldukça etkilidir
Evde yapacağınız egzersizlerin başarılı olması sizin disiplinli bir şekilde egzersizlere devam etmenizin sonucunda gerçekleşir. Günde ortalama 10 dakikanızı ayırarak gıdıdan kurtulabilirsiniz.


 

Gıdı Neden Sarkar? Gıdık Neden Olur?
Gıdı sarkmasının çok fazla nedeni olabilir ancak en belirgin nedeni ise fazla kilolardır. Fazla kiloların varlığı gıdı sarkmasında en büyük etkenlerin başında gelir. Ayrıca fazla kilo alıp verme söz konusuysa ve kiloları genelde yüz civarından alıyorsanız da gıdı sarkması yaşayabilirsiniz.
 
Gıdı Eriten Maske Tarifi
* 1 adet yumurta beyazı
* 1 büyük boy patates püresi
* Yarım yemek kaşığı bal
 
Karışımı tek bir kap içerisine boşaltın ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı boyun bölgesine masaj yaparak hafifçe uygulayın. Haftada 1 veya 2 defa kullanılması gereken bu karışımı düzenli olarak kullanmaya devam edin. Kullanımdan bir ay sonra gözle görünür değişimi fark edeceksiniz. Spor yaparak da bu maskenin etkisini artırabilirsiniz.

 
Gıdı Eritme Egzersizleri Nelerdir?
  • Sırtınızı dik bir şekilde tutacak şekilde bir koltuğa ya da sandalyeye oturun. Başınızı olabildiğince arkaya yaslayın ve yavaş bir hareketle ağınızı açıp kapatın. Bu hareketi bir seferde 15 tekrar olacak şekilde uygulayın. Ağız açıp kapatmak bir tekrar olarak sayılacağından 15 defa açıp 15 defa kapatmanız gerekiyor. Bu hareket çene kaslarınızı güçlendirecektir.
  • Bir tatlı kaşığı ya da yemek kaşığının sap kısmını dıdaklarınızın arasına sıkıştırın. Dudağınızın arasındaki kaşığı aşağı ve yukarı hareket ettirin. Aşığıdan başlayın ve yukarıya doğru kaşığı dudağınızla kaldırın. Olabildiğince fazla yapmak fazlası ile güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa 10’ar tekrardan toplamda gün içinde toplam 20 kaldırış gerçekleştirin.
  • Başınızı geriye doğru yatırın ve elinizin tersiyle gıdınıza belirli aralıklarla vurun. Vuruşlarınızın seri olması etkili bir yöntem olacaktır. Bu egzersizi 3-5 dakika kadar masaj da uygulayarak yapın.
  • Çenenizin altına bir tenis topu koyup göğsünüze doğru ittirerek sabitleyin ve bir süre itip bırakarak tutun. Yorulana kadar bu hareketi tekrar edinÇene bölgenizde sıkılaşma sağlayacaktır.
  • Sakız çiğnemek de bir diğer alternatif yöntemlerden biridir. Sakızın şekersiz olmasına dikkat edin.

İlgili Makaleler