Gua Sha Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Güzellik rutininize ekleyeceğiniz yeni bir adımla daha sıkı, genç ve sağlıklı bir cildin yanı sıra belirgin hatlara sahip olmak istemez misiniz? Cevabınız evetse, son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan güzellik ritüeli Gua Sha aradığınız çözüm olabilir! 

2019’da başta Instagram ve TikTok olmak üzere sosyal medyayı ele geçiren Gua Sha’nın geçici bir güzellik trendi olduğunu düşünenlerin sayısı bir hayli fazla olsa da, bu durumun değiştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle pandemi nedeniyle evlere kapandığımız aylarda istikrarlı bir şekilde deneyen çoğu kişi için bu ritüel, artık günlük veya haftalık güzellik rutininin vazgeçilmez bir parçası.

Son dönemin en popüler uygulamalarından Gua Sha hakkında bilmeniz gereken her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Gua Sha Nedir?
Birkaç yıl önce çoğumuzun ilk kez duyduğu Gua sha masajı, aslında kökleri geleneksel Çin tıbbına dayanan ve mucizevi kabul edilen bir teknik. Yüz ve boyun bölgesindeki kan dolaşımını hızlandırıp gerilimi azaltmayı hedefleyen bu uygulama için yeşim veya kuartz gibi değerli taşlardan yapılan masaj aletleri kullanılıyor. Lenf drenajı için harika bir alternatif olan bu yöntemin, cilt elastikiyetini düzelttiğine, yüz hatlarını belirginleştirdiğine ve kırışıklık gibi sorunları azalttığına inanılıyor. 

Jade Roller’dan farkı ne?
Jade roller’ın birçok faydası olsa da, şekli ve tek hareket yönü sebebiyle oldukça basit bir alet olduğunu söyleyebiliriz. ​Genellikle değerli taşlardan yapılan jade roller, cilt bakım rutininde serum veya krem gibi ürünlerin cilt tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olmanın yanı sıra, yüz kaslarının gevşemesini ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. 

Gua Sha ise benzersiz şekli ve farklı kenarlarıyla kan dolaşımını hızlandırmayı, gergin kasları gevşetmeyi ve ürünlerin emilimini arttırmanın yanı sıra, cildi sıkılaştırarak yüz kontürünü ortaya çıkarmayı da vaadediyor. 

Gua Sha’nın Faydaları Neler?
Öncelikle, Gua Sha uygulamasının bir gecede mucizeler yaratmayacağını, gözle görülür sonuçların uzun süreli düzenli kullanımda görülmeye başladığını söylemeliyiz. 
Kullananlar, gördükleri en belirgin değişikliğin daha aydınlık, sıkı ve kırışıklıkların azaldığı daha genç bir cilt olduğunu söylese de, Gua Sha’nın faydaları bu kadarla sınırlı değil. 
Uygulama sonrası hızlanan kan dolaşımıyla uzun vadede fark edilen etkilerin başında, yüzdeki şişkinliğin azalması, sarkık görünümün hafiflemesi, ince kırışıklıkların açılması ve belirginleşen yüz hatları geliyor. 
Gua Sha’nın lenf drenajı ve kasları gevşetme özelliğiyle, yüzünüzdeki gerginliği alabilir ve baş ağrınızın hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.

Hangi Gua Sha Taşını Almalıyım?
Uygulama bölgesine göre birçok şekil ve boyut seçeneği olsa da, cilt uzmanları bu konuda bir “en iyi”nin olmadığını, tercihinizi en rahat kullanacağınıza inandığınız modelden yana yapmanızı tavsiye ediyor. 
Kristal seçimi söz konusu olduğunda da tavsiye, yine kendinize en yakın hissettiğiniz herhangi bir taşı seçmeniz yönünde. Her kristalin farklı bir şifa özelliği olsa da doğru uygulama tekniğiyle elde edeceğiniz sonuç aynı olacaktır. Geleneksel olarak yeşim taşı ve pembe kuvarstan yapılan Gua sha’ların ametist, aventurin ve kaplan gözü gibi yeni seçenekleri de bulunuyor.

Gua Sha Tekniği Nasıl Uygulanıyor?
Yeni temizlenmiş cildinize uygulama yapmadan önce, cildinizin zarar görmemesi için kaygan olduğuna emin olun. Bu konuda yardımı, kuşburnu yağı, E vitamini yağı ve skualen gibi en çok edilen yüz yağlarından alabilirsiniz. Yağ kullanmak istemezseniz, cilt bakım rutininizin serum veya nemlendirici aşamasında da uygulama yapmayı tercih edebilirsiniz. 
Gua Sha taşınızı 45 derece açıyla tutarak, yüzünüzün ortasından dışa doğru ve aşağıdan yukarı olacak şekilde birkaç dakika tekrar ederek uygulayın. 
Her gün veya haftanın en az üç günü Gua Sha masajını yaparak, zamanla gözle görülür sonuçlar elde edebilirsiniz. 
 


Etkili bir Gua Sha deneyimi için sizler için seçtiğimiz ürünlere göz atabilirsiniz

Gua Sha Taşları


Root Aromaterapi | Yeşim Gua Sha yüz masaj taşı
www.hipicon.com



The Sim Co. | Pembe Kuvars Gua Sha
www.hipicon.com



Bade Natural | Ametist Gua Sha yüz masaj taşı 


Yüz Yağları


Aromatics Essence | Kuşburnu yağı


Soğuk Sıkım Üzüm Çekirdeği Yağı 50 ml
Bade Natural | Üzüm çekirdeği yağı


Skualen
Doa Kozmetik | Skualen yağı

 

 

 

Yazan: İpek Kumtepe

 

 

İlgili Makaleler