Güzellik Sohbeti: Çağla Demir

  • Güzellik rutini deyince aklınıza ne geliyor?

Hem vücuduma hem de cildime faydası olduğunu düşündüğüm için bol su tüketiyorum. Güzellik rutinimin önemli bir parçasını yüz temizliği oluşturuyor. Setten eve gelmişsem mutlaka detaylı bir yüz temizliği yapıyorum. Sonrasında nem maskesi sürerek uyuyorum. Haftada bir kil maskesi uyguluyorum. Bunların dışında diş temizliği de çok önemli benim için. Dişlerimi düzenli fırçalamanın yanında diş bakımlarımı da asla ihmal etmem.
 

  • Makyaj stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Makyajda hep doğallığı sevmişimdir. Çok fazla makyaj yaptığım da söylenemez. Yüzümü hafif bir allıkla renklendirip dudak nemlendiricisi sürerek hayatıma devam edebilirim.
 

  • Asla uygulamam dediğiniz bir makyaj stili var mı?

Abartılı makyaj stilleriyle çok aram yok. Daha sade ve kendimi yansıtan makyaj uygulamalarını tercih ediyorum. Ancak oyuncu olduğum için kendi tarzıma uymayan makyajlar da yaptığım oluyor.

 

  • İlham aldığınız kadın oyuncular kimler?

Türkan Şoray, Nebahat Çehre, Gülşen Bubikoğlu, Elizabeth Taylor, Natalie Portman, Marilyn Monroe… Türkan Şoray’ın hem dramaya, hem de komediye çok yakışan bir güzelliği var. Marilyn Monroe ise güzelliği haricinde yaşadıkları ve hayatına sığdırdıklarıyla da beni çok etkiliyor.
 

  • İkonik görünüm deyince aklınıza kimler geliyor?

Sophia Loren, Cindy Crawford ve Leydi Diana.

 

  • Beslenmenizle ilgili nelere dikkat ediyorsunuz?

Su benim hayatımın vazgeçilmezi. Gün içinde en az üç litre su içmeye özen gösteriyorum. Beslenmenin cilt sağlığına etkisi olduğunu düşündüğüm için sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Mutlaka yeşil veya beyaz çay tüketiyorum. Öğünlerimde protein ve sebze ağırlıklı tercihler yapmaya çalışıyorum. Bazı hafta sonlarıysa arkadaşlarımla beraber toksinlerden arınmak için detoks programları uyguluyoruz.
 

  • İçerisinde bulunduğumuz süreçte evde bir bakım ritüeli oluşturdunuz mu?

Evet, haftada bir kendi yaptığım maskeleri uyguluyorum. Bir kase yoğurda, yarım limon sıkıp 15 dakika cildimde bekletiyorum. Bu sayede hem siyah noktaları temizleyip hem de gözeneklerimi sıkılaştırmış oluyorum.
 

  • Spor rutininiz var mı?

Haftada iki gün pilates yapıp iki gün koşuyorum. Yürüyüş yapmayı da ayrıca seviyorum. Özellikle doğa içinde veya sahilde yürüyüş yapmayı tercih ediyorum.
 

  • Wellness kavramı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Wellness deyince aklıma sağlıklı yaşam geliyor. Bence hepimiz sağlıklı yaşlanabilmek için geç kalmadan bir takım önlemler almalıyız. Bunun için düzenli bir spor hayatı ve sağlıklı, dengeli bir beslenme rutini oluşturulmalı.

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler