Güzellik Sohbeti: Gülper Özdemir

Bir kadını güzelleştiren en önemli özellik sizce nedir? 
Kendine iyi davranan, bütün artı ve eksikleriyle barışık olan, umut dolu ve hayallerinin peşinden koşan; hangi koşulda olursa olsun pes etmeyen, dünyaya gülümseyen kadınlar en güzelleri. 
 
Makyajda asla yapmam dediğiniz bir uygulama var mı?
Kalıcı olmadığı sürece her tarz makyaja açığım. Evde kendi kendime göz kalemiyle göz etrafında değişik modeller çizdiğim oluyor. Bence gündelik hayatımızda da “sıradan” makyajın çizgisinden çıkmamız gerekiyor. 
 
Kozmetik ürünleri alırken nelere dikkat edersiniz?
Şimdiye kadar seçtiğim ürünlerin içeriğine pek bakmıyordum. Kokusuna göre şampuan seçiyordum. Ama bu konuda daha dikkatli davranıyorum artık. Kullandığımız ürünlerde bazı kimyasal maddeler kansere veya diğer hastalıklara sebep olabiliyor. En doğal ürünleri kullanmaya özen gösteriyorum. 
 
Düzenli uyguladığınız bakım ritüeliniz var mı?
Bakım ritüelimi her iki ayda bir değiştiriyorum ve sadece mutfağımdaki doğal ürünleri kullanıyorum. Bugünlerde sabahları aç karnına suyun içine organik bal ve limon karıştırıp içiyorum. Yüzüme de aynı şekilde bal sürüp birkaç dakika masaj yaparak dinlendirdikten sonra soğuk suyla yıkıyorum. Yumurtanın beyazı da yüz maskesi için favorim. Akşamları yatmadan önce de yüzümü hindistan cevizi yağıyla siliyorum. 
  
Annenizin size verdiği bir bakım sırrı var mı?
Bütün bakım sırlarım annemden geliyor zaten. Ekranda beni izlerken ufak bir sivilce gördüğünde anında beni arayıp: ‘‘Kızım kendine bakmıyorsun, bu maskeyi yap, beslenmene dikkat et, sporu ihmal etme,’’ diye hatırlatmalar yapıyor.
  
İlham aldığınız biri var mı?
Çevremdeki bütün temiz kalpli insanlar benim için ilham kaynağı. 
  
Makyaj çantanızın olmazsa olmazları neler?
Dudak için nemlendirici, kırmızı veya nude rujum olmazsa olmazım diyebilirim. Rujumu aynı zamanda allık olarak kullanıyorum, oldukça pratik.
  
Cildinizi yorgun hissettiğinizde canlandırmak için hangi maskeyi uyguluyorsunuz?
Kendi uyguladığım maskeler; muz, avokado veya bal. Yüzü canlandırmak için ovarak sürmek çok önemli. Sonrasında buz gezdiriyorum, hem cildim uyanıyor hem ben.
 
Saç bakımınız için neler yapıyorsunuz?
Saç bakımı için özellikle kullandığım ürün yok; şampuan dışında haftada bir nemlendirici bir bakım. 
 
Spor sizin için ne anlama geliyor? Ne kadar vakit ayırıyorsunuz?
Ata biniyorum, dans ediyorum, ara sıra pilates yapıyorum. Mümkün oldukça dışarıda temiz havada spor yapmaya özen gösteriyorum. Haftada en az üç kez spor yapıyorum. Hiç zamanım olmadığında; evde, sete gitmeden önce 10 dakika pilates hareketleri yapıyorum. Youtube bunun için süper bir imkan.
  
Beslenmenizle ilgili nelere dikkat ediyorsunuz?
Lezzetli yemeklere engel olamıyorum, yemek yemeyi çok seviyorum. Hazır ürünlerden uzak duruyorum ve zamanım oldukça yemeğimi kendim yapıyorum. Sete de kendi yemeğimi getiriyorum genellikle. 
  
Favori parfümünüz hangisi?
Narciso Rodriguez benim favori kokum.
 
Hazırlayan: Sena Nuray

İlgili Makaleler