Güzellik Sohbeti: Melis İşiten

  • Saç ve makyaj konusunda ilham aldığınız bir film ya da dizi karakteri var mı?

İlham aldığım bir dizi ya da film karakteri yok ama genel olarak stilini, tarzını ve tutumunu takip ettiğim kadınların başında gelen isim Scarlett Johansson’dır.

  • Ada isminde bir kızınız var. Kızınızın kullandığı ürünleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Ada da ne yazık ki benim gibi çok hassas ve alerjik bir cilde sahip. O yüzden popüler ürünler yerine doktor tavsiyesi ile dermatolojik ürünlerle ilerlemek durumunda kalıyoruz. Ürünleri önce ufak bir bölgede deneyip reaksiyon vermezse kullanıyoruz. Ada için genellikle Bepanten ve La Roche-Posay ürünlerinden memnun kaldığımı söyleyebilirim.

  • Güzellik rutininizden bahsedebilir misiniz?

Aslında standart bir rutinim var. Saat kaçta eve dönersem döneyim muhakkak cildimi temizliyorum. Beyaz sabun en sevdiğim şey. Sabah ve akşam, cildimi soğuk su ile temizleyip göz çevresi kremi, nemlendirici sürüyorum. Gündüzleri cildimi kuru bırakmamaya özen gösteriyorum ve onu sakinleştirmek için tonik kullanıyorum. Setlerde sürekli yoğun makyaj yapıldığı için günlük hayatımda maskara dışında bir ürün kullanmıyorum ve yanımda her zaman güneş kremimi taşıyorum. Haftada bir maske uyguluyorum. Onun dışında cildim kuru olduğu için dışarıdan E ve D vitamini takviyesi alıyorum.

  • Beslenmenizle ilgili nelere dikkat ediyorsunuz?

Aslında çok dikkat ettiğim söylenemez. Set varken yemek saatleri ve beslenme tercihleri konusunda dikkatli olmak çok mümkün olmuyor ama yanımda her zaman ara öğün için atıştırmalık taşıyarak kendimi aç bırakmamaya özen gösteriyorum. Su hayatımın çok büyük bir parçası. Sağlığım ve cildim için susamasam da kendimi zorlayarak gün boyu en az üç litre su içiyorum.

  • Belirli bir antrenman düzeniniz var mı?

Çok hareketli bir insanım. Farklı birçok spor dalına düşkünüm fakat yoğun tempoda çalışırken çok zaman ayırmam mümkün olmuyor. İşten kalan vaktimi, kızıma ve sosyal çevreme ayırmayı tercih edince antrenman geri planda kalıyor. Ama esneme ve ısınma hareketleriyle vücudumu açarak güne başlamak rutinimin önemli bir parçası.

  • 30’lu yaşlarla kozmetik ürünlerinizi değiştirdiniz mi?

Ürün değiştirmedim ama cilt bakım rutinime daha fazla özenmeye başladım.


 

  • Bir oyuncu olarak asla uygulamam dediğiniz bir stil var mı?

Bu konularda, “Asla,” demek istemem çünkü ileride neyi tercih edeceğime emin olamam. İnsan yaş alırken zevkleri, tercihleri ve özendiği şeyler değişebiliyor.

  • Peki, yaş almak deyince aklınıza ne geliyor?

Yaş almayı seviyorum. Eskiden korkutucu geliyordu ama şimdi her geçen sene, aynada gördüğüm kadından daha memnun oluyorum. Özellikle 30’lu yaşlara girdiğimden beri kendimin daha çok farkında ve özümün tadını daha çok çıkartmaya başlamış hissediyorum. Mutluyum.
 

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler