Güzellik Sohbeti: Selin Genç

  • Bir Zamanlar Çukurova dizisinde oynadığınız Gülten karakteri sade güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Set dışında makyaj stilinizi nasıl tanımlarsınız? 

Set dışında da Gülten gibi doğallıktan yanayım. Makyajsızken güzel görünmenin daha değerli olduğunu düşünerek cilt sağlığımı korumaya çalışıyorum. Bu nedenle sadece çok özel organizasyonlar ya da fotoğraf çekimleri için makyaj yapıyorum. Böyle zamanlarda da göz makyajı en çok özendiğim kısım. İfadeyi anlamlı kılmanın yolu gözleri ortaya çıkartmaktan geçiyor. Sinemada anlamlı bir çift göz çok önemli. Gözlerde canlı renkler kullanmayı seviyorum.
 

  • Yer aldığınız proje bir dönem dizisi. Sizin aklınıza dönem makyajı diyince ne geliyor?

Dönem makyajı benim için 60’lı yıllarla başlayıp 70’lerin sonuna kadar olan süreci kapsıyor. 80’lerde biraz rüküş ve sahne makyajı havası hakim. Saçlar, kıyafetler çok gösterişli. 70’lerdeki doğal ışıltıdan uzaklaşılmış. Ayrıca bir dönem dizisinde olmak bu makyajlara yakından bakmak ve öğrenmek demek aslında. Yıllar içindeki değişimi görebiliyorum bu sayede. Bana bu sezon düğün sahnem için özenli bir dönem makyajı yapılmıştı. Bu makyajlarda renklerin cesurca kullanımı beni
çok etkiliyor.

  • Dizi Adana’da çekiliyor. Adana’yken cilt bakım rutininizde değişiklik yapıyor musunuz?

Adana kışı neredeyse hiç olmayan, her mevsim yaz olan bir memleket. Dolayısıyla cildim bir alışma sürecinden geçti. Önce çok kurudu sonra karma bir hale geldi. Şimdi çok az ürün kullanıp fazlaca nemlendirmeye odaklandım. Ve su tüketimimi ciddi anlamda arttırdım.

  • Saçlarınıza nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?

Saçı yormayacak, ağırlaştırmadan temizleyecek ürünler kullanıyorum. Aslında dönem dönem saçlarımın ihtiyacına göre ürün tercihlerim değişebiliyor. Şimdilerde severek kullandığım bir şampuanım ve haftanın üç günü kullandığım maskem var. Saç kremi kullanmıyorum.

  • Beslenme düzeninizden bahsedebilir misiniz?

Beslenme düzenime özellikle pandemiden sonra bağışıklığım için de ekstra özen göstermeye başladım. C, D vitamini ve çinko gibi bazı gıda takviyelerinin cilt sağlığımı iyileştiren sonuçları olduğunu gözlemledim. Cildimizin güzelliğinin ne yediğimizle de doğru orantılı olduğuna inananlardanım. Beslenme dengesini bir anda değiştirip herhangi bir diyet uygulamanın, tüm gün yemek yemeyip bir anda yüklenmenin çilesini kesinlikle cilt çekiyor. Örneğin herhangi bir dengesizlikte cildimde hemen sivilce çıkar. Böyle zamanlarda bunu vücudumun bana tepkisi olarak algılayıp içinde bulunduğum şartları gözden geçiriyorum.

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN TASARIM ONUR ÇATAL 

İlgili Makaleler