​Hangi Burç Hangi Sporu Yapmalı?

Bildiğiniz gibi her burcun kendine özgü karakteristik özellikleri var. Birçok burcun zevkleri ve sevmedikleri birbirinden çok farklıdır. Spor da bunlardan biri. Bir burç satranç oynamayı sever ve bu sporda başarılı olurken, başka bir burca yüzmede kendini geliştirmekten keyif alır. Haftalık burç yorumlarının yanı sıra bir de sizin için hazırlayacağımız, burçlar ve diğer ilişkiler dosyasını takip etmeye devam edin.
 

Burçlara Göre Spor Dalları
Koç Burcu
 

Düşünce ve kas gücünün buluştuğu spor dallarında başarılı olan koç burcu için öncelik tamamen kazanmaktır. Bu burcun yöneleceği spor dalları genelde bir kazananın olduğu spor dalları olmalı: Aikido, kickboks, Thai boks gibi dövüş sporları koç burcu için gayet uygun.
 

Boğa Burcu
 

Boğa burçları için önemli olan dikkat ve yavaşlık. Hızlı sporlar kesinlikle onların işi değil. Tıpkı koç burcu gibi inatçı bir burç olan boğa burcunun kafasına koyduğu zaman yapamayacağı bir şey yok. Dağcılık, dalış, yüzme, avcılık gibi spor dalları tam boğa burçlarına göre.
 

Aslan Burcu
 

Daralmaya gelmeyecek bir burç varsa o da aslan burcudur. Bu burç arazide, açık havada yapılan spor dalları için yaratılmış. Aslan burcunun kendini göstermesi, öne çıkması, lider olması için kendine uygun bir spor yapması gerekiyor. Futbol, basketbol, tenis, buz hokeyi gibi grup halinde yapılan sporlar tam Aslan burcuna göre.

Başak Burcu

 

Titiz, düzenli bir burç olan başak burcu, tabi ki özenle yapılan sporlar için yaratılmış. Tenis, sörf, golf gibi pahalı ve gösterişli sporları sever. Takım sporlarında başarılı olan bu burç, ayrıca; Fitness, vücut geliştirme gibi sporlara da çok uygundur. Fitness salonlarında kendilerini aynada izlemeyi sevenler genelde başak burçlarıdır.
 

Terazi Burcu

 

Hemen hemen tüm spor dallarında başarılı olabilen bir burç varsa o da terazi burcudur. Terazi burçları çok zariftir ve akıllarına koyduğu zaman yapamayacağı hiçbir spor yoktur.
 

Akrep Burcu
 

Akreplerin yenilmeye pek tahammülü olmadığını biliyoruz. Satrançta veya tavlada yenilmeye başladığı zaman çamura yatan biri varsa, o kişi muhtemelen akrep burcudur. Boks, Aikido, Kickboks gibi rekabeti; dağcılık gibi ise riski yüksek sporlara bayılır.
 

İkizler Burcu

 

Atletizm ve takım sporları ne yazık ki bu burca göre değil. Aerobik, jimnastik, pilates, tenis gibi kıvraklık, hız ve enerji gerektiren sporlar tam İkizler burcuna göre.
 

Yay Burcu
 

Okçuluk, eskrim, atıcılık gibi sporlar tam da yay burcuna göre. Yaptıkları işe odaklanma ve hedefe kitlenme konusunda yaylardan daha başarılısı yok desek yeridir. Yavaşlık, kesinlikle bu burca göre değil. Ayrıca, buz pateni, bilardo, jimnastik gibi denge gerektiren sporlarda oldukça başarılılar.
 

Balık Burcu
 

Su sporları ve fitness balık burçlarının yapmaktan zevk alacağı başlıca spor dalları arasında yer alıyor. Ayrıca Balık burçları; yoga, pilates, meditasyon gibi yumuşak sporları da severler. Suda yapılan tüm sporlarda başarılı olabilirler. Sörf, kano ve kürek tam onlara göre.
 

Oğlak Burcu
 

Oğlak burcunun bir spor dalında başarılı olması için ona sadece “Başaramazsın!” demeniz yeterli. Bu burç, istediği ve inat ettiği zaman neredeyse her sporda başarılı olabilir. Suyu pek sevmez ama inat ederse dünyayı yüzerek dolaşabilir. Oğlak burçlarının başarılı olduğu spor dalları; dağcılık, koşuculuk, kayakçılık gibi spor dallarıdır.

Kova Burcu
 

 

Enerjisi yüksek, hızı seven ve eğlenceli bir mizaca sahip kovalar için en başarılı olunacak spor dalları: masa tenisi, tenis, fitness, futbol ve voleybol gibi hareketli sporlardır.
 

Yengeç Burcu
 

Yengeç, suda yapılan hemen hemen tüm sporlarda başarılı olur. Yüzme, sörf, kürek, sutopu, yelken, dalış, kano… aklınıza su sporu ilgili ne gelirse onun birincisi kesinlikle Yengeçtir.

İlgili Makaleler