Hayal Köseoğlu’nun Bakım Tüyoları

SABAH RİTÜELİ
Uyanır uyanmaz suratımı buz gibi suyla yıkıyorum. Erken kalkıp sete gittiğimiz için yüzümdeki şişliğin bir an önce geçmesi benim için önemli. Cildim kuru olduğu için tonik kullanmayı tercih etmiyorum, Clinique Moisture Surge ile cildimi nemlendiriyorum. Saçlarıma Milk Shake Saç Köpüğü sürüp tarıyorum, ürünün kokusuna bayılıyorum. Eğer yüzümde sivilce ya da leke gibi bir şey varsa, çay ağacı yağı ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp biraz bekletiyorum. Fakat eğer erken kalkmamışsam ve biraz daha vaktim varsa makyaj öncesi cildimi hazırlamak için Kiehl’s Precision Lifting & Pore-Tightening Concentrate kremini kullanıyorum.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI
Ailem sağlıklı beslenmeye çok önem veriyor, o yüzden beslenme alışkanlıklarımın içinde abur cubur ve fast food hiçbir zaman olmadı. Yemek yapmayı ve yediğim şeyden keyif almayı hep çok sevdim. Yıllar içinde avokado, yumurta ve somonu diyetimin bir parçası haline getirdim. Genelde yağsız ve düşük kalorili peynirleri alıp baharatlarla lezzetli hale getirme gibi bir alışkanlığım da var. Eğer serbest günümse pizza, makarna ve lazanyaya bayıldığım için İtalyan mutfağı tercih ediyorum.

MAKYAJ PÜF NOKTALARI
Herkesin kendi yüzünü tanıması gerektiğini düşünüyorum. Ben tabii sektör dolayısıyla şanslıyım, profesyonel makyaj artistlerini çalışırken izleme fırsatına sahip oldum. Artık iş dolayısıyla ağır makyaja maruz kalan cildimi özel hayatımda fondöten ve pudrayla kesinlikle yormuyorum. Cildimdeki ufak tefek pürüzleri kapatıyorum. Yanaklarıma genelde Nars Orgasm ve highlighter uyguluyorum. Makyajım hafiftir ama highlighter, rimel ve lipgloss konusunda elimin ayarı asla yok.

KAÇIŞ NOKTALARI
Bodrum. Annem oraya yerleşti ve bize orada küçük bir cennet yarattı. Oraya kaçmak beni çok mutlu ediyor. Tamamen yalnız kalmak istediğimde, deniz kenarı ve kulaklığım benim için yeterli oluyor. Kulaklığım yanımdaysa her yer benim için kaçış olabilir.

SPOR RUTİNİ
Genelde her gün spor yapmaya çalışıyorum. Özel hocamla beni, sahilde ve parklarda, ekipmanlarımızla görebilirsiniz. Açık havada spor yapmayı seviyorum. Cardio’ya çok bayılmıyorum. Benim cardio’m, dans. Sık sık dans dersi alıyorum. Sporda ise yüksek ağırlıklarla çalışmak nedense beni daha çok mutlu ediyor.

GECE RİTÜELİ
Dürüst olmak gerekirse, geceleri geç geldiğimde bazen cilt rutinime bağlı kalmak beni çok zorluyor. Sadece makyajımı silip uyumak istiyorum. Kesinlikle Yves Rocher’nin Express Makeup Remover’ına bayılıyorum ama biraz yağlı bir bitişi var. Sonrasında gül suyunu pamuğa sıkıp yüzümde kalan o yağı temizliyorum. 

 

HAZIRLAYAN SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler