HAYALLERDEKİ BOTANİK YOLCULUĞU ÇOK ÇOK PERA

16 yılı aşkın bir zamandır Çok Çok Thai ve Az Çok Thai Restoranlarında Tayland ve Güneydoğu Asya’nın lezzet dolu mutfağını oldukça geniş ve sadık bir kitleye ulaştıran Çok Çok, İstanbul’un tarihi ve gözde semti Pera’da bu kez ‘Contemporary Thai’ konsepti ile misafirlerine kapılarını açtı.
İstanbul’un en mistik bölgelerinden biri olan Pera’nın tarihi güzelliğine katkıda bulunan Çok Çok Pera, girişte solda Çok Çok Ernest’s Bar, sağ tarafta ana yemek salonu Agatha’s Room ve Tay yemeklerinin ana bileşenlerini tanımlayan XVIII. ve XX. yüzyıllardan seçme zarif çizimlerle misafirlerine şık bir karşılama sunuyor. İç mekan tasarımları Singapurlu ekip Kay Ngee Tan Architects tarafından yapılmış olup, yetenekli tasarımcı Serhan Gürkan’ın dokunuşları mevcuttur.
Pera’da bulunan bu görkemli yapı, yıllar önce ABD Konsolosluğu öncülüğünde yürütülen Amerikan Büyükelçiliği binası olarak büyüleyici bir geçmişe sahip (1873-2003).  Binanın ve çevresinin benzersiz karakteristik özelliklerinden dolayı Çok Çok’un yeni bar ve restoranı, geçmişteki iki ‘müdavimi’ ne saygılarını sunar: Amerikalı yazar-muhabir Ernest Hemingway ve İngiliz roman yazarı Agatha Christie. Her iki isim de gezginlerin ve kaşiflerin gözlemlemek, farklı bitki ve baharat türlerini keşfedip toplamak için uzak yolculuklara çıktıkları altın çağın simge isimlerinden.
Kaeng Massaman Lamb, Phad Thai Lobster, Chiang Mai Noodles ve Isan usulü Lap Kai  Güneydoğu Asya’da yoğun ısı ve nem, güneş ve yağmurda yetişen bitki ve baharatları  kullanarak  özellikle yerel damak zevkine özen gösteren Kraliyet Şefi Khun Nuch tarafından modern dokunuşlarla hazırlanan ince düşünülmüş Thai menüsündeki seçkin yemeklerden birkaçı.
Yeni ve vurgulanması gereken bir nokta daha var ki; Bar Master Fatih Akerdem ve ekibi tarafından hazırlanan çok çeşitli klasik ve yeni kokteyller. Sweet Temptation, Tamarind Express, Ernest Hemingway’s Special Daiquiri, Coffee Topkapı, Singapore Sling gibi Amerika’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya uzanan kokteyllerin her biri farklı hikayeler taşıyor. Rakı kokteylleri yeni tipolojisinde kültür ve yaratıcılık kavramlarını bir araya getiriyor; benzer şekilde Asya bitki ve baharatlarının yaratıcı kullanımı da Çok Çok ‘da deneyimleyecek hoş sürprizler arasında..
Çok Çok Pera çalışma saatleri ; Pazartesi – Cumartesi , 17:00 – 24:00
www.cokcokpera.com

İlgili Makaleler