Indiba Deep Care: Daha Hızlı ve Daha Derin Hücre Yenilenmesi

Teknoloji de tüm hızıyla bu alandaki yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Cildin derinlerine ulaşarak hücre yenileme işlevini gören Indiba “Deep Care” hem etkisi hem de çalışma prensibindeki farklılıklarla bu yeniliklerin en dikkat çekenleri arasında yer alıyor.
Radyofrekans konusunda dünyanın önde gelen kuruluşlarından olan ve 40 yıla yakın zamandır İspanya merkezli bilimsel çalışmalarla estetik ve fizyoterapi alanında yenilikçi çözümler üreten Indiba (Investigacion Division Barcelona) yeni Proionik Radyoferans sistemi ile doğal güzellik arayanlar için estetik alanında çığır açacak yeni bir cihaz üretti.
FDA onaylı Indiba “Deep Care”, 448 kHh – 0,48 mhz frekanslık sistemiyle dokulara zarar vermeden hücre zarını tedavi ediyor. Böylece daha hızlı ve derin doku yenilemesi sağlayarak gençleşmenin önünü açıyor.
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer, dokularda hasar yaratmayan yeni Proionik Radyoferans sisteminin ameliyatsız estetik tedavilerde olumlu sonuç verdiği gibi ameliyatlar sonrası iyileşme sürecini de hızlandırıcı etkisi olduğunu vurguladı ve yeni Indiba “Deep Care’i anlattı.

Deep Care’in Hücre Zarındaki İyileştirici Etkisi
Hücre fonksiyonlarını düzenlemede 448 khz frekansı bilimsel çalışmalarda  kendine özgü özellikler gösteriyor . Cilde yönelik tedavilerde en önemli konu dokularda hasar meydana getirmeden iyileşmeyi başlatmak ve sağlamaktı. Deep Care, yeni Proionik Radyofrekans sistemi ile bu tedavilerde doğru dengeyi tutturmayı başarmış durumda. Hücre fizyolojisini koruması, dolaşımı iyileştirmesi, ödemi ve morarmayı gidermesi, kök hücre çoğalmasını uyarması cihazın etkili sonuçlar vermesini sağlıyor.

Hangi tedavilerde kullanılır?
Indiba “Deep Care”, deri sıkılaştırmada, anti aging ve kırışıklık karşıtı işlemlerde, yüz ve vücut zayıflatmada, yüz ve vücut kaldırmada, selülit gidermede, kas-iskelet sistemi yaralanmalarında, dokunun ameliyat öncesi hazırlığında ve ameliyat sonrası yara/doku iyileşmesinde kullanılabiliyor.

Sistem nasıl çalışıyor?
Cihazın ürettiği Proionik Radyofrekans, vücutta belirli alanlarda güvenli ve kademeli olarak sıcaklığı artırıyor. İyonların hücre zarı boyunca doğru hareketini sağlayan belirli bir frekansta çalışıyor. Vücutta yağ azaltma ve doku rejenerasyonuna yol açan biyolojik tepkileri tetikliyor.  Isı ile etkileşim sağlanması sonrası damar genişliyor ve kan dolaşımı artıyor. Hücre zarındaki kanalların açılmasıyla iyon dengesi düzenleniyor ve böylece hücre zarında iyileşme oluyor.

İşlem sırasında ağrı ve acı hissi oluyor mu?
Tedavi sırasında ve sonrasında herhangi bir ağrı veya acı olmuyor. Ancak yine de hassas hastalar için cihazın ayarlanabilir değerleri mevcut.

Kaç seans uygulanıyor?
Seans sayısı hastanın ihtiyacına göre doktor tarafından belirleniyor. Ortalama 3 ile 5 seans arası öneriliyor.

İlgili Makaleler