Isı Kontrolüyle Saçlarınızı Koruyun

Dyson Saç Bilimi Laboratuvarları’nda yapılan araştırmalar, kontrollü hava akışı ve doğru sıcaklıkla saçı kurutmanın ve şekillendirmenin daha kolay olduğunu, saçınıza zarar verebilecek aşırı ısıya ihtiyaç olmadığını gösteriyor. 

Dyson Kıdemli Tasarım Mühendisi Siona Tebbutt ile saç sağlığının nasıl korunması gerektiği hakkında konuştuk. 
 

  • Saç hasarı nedir?

Protein, su ve yağ gibi bileşenler saçın yapısını oluşturur. Saçın kalbi korteks bölgesinin kalkanı olan kütikül tabakasının zarar görmesi sonucunda saç hasarı dediğimiz durum meydana gelir. Hasar gören saç kırılganlaşır. Dökülmeye, cansız görünmeye ve elektriklenmeye başlar. Saç uçlarındaki kırılmalar yine bu hasarın bir sonucudur.
 

  • Saç sağlığını korumak için neler yapıyorsunuz?

Dyson mühendisleri; 3456 km uzunluğundaki düz, dalgalı, kıvırcık saç üzerinde deney ve testlerden sonra yüksek sıcaklıkların, kimyasal işlemlerin, güneşten gelen UV ışınlarının, sert fırçalamanın ve değişen hava koşullarının sağlıklı saçın düşmanı olduğunu keşfetti. Dyson olarak, bilim ve teknolojiyi kullanarak her zaman bu etkileri ortadan kaldırmayı ve saçları sağlıklı hale getirmeyi hede iyoruz. Bu nedenle başlangıç olarak, saç şekillendirmek için en çok kullanılan Dyson saç kurutma makinemizi ve saç şekillendiricimizi araştırmalarımız ve mühendislik deneyimlerimiz sonucunda yeniden tasarladık.
 

  • Saçları ısı yerine havayla kurutup şekillendirmek mümkün mü?

Air Multiplier teknolojisini tasarlamak için 231 mühendis çalıştı. Kontrollü, hassas kurutma ve şekillendirme için 20° açılı, yüksek basınçlı, yüksek hızda bir hava akışı üretilerek hava baskısı dört kat artırıldı. Bunu plaj dalgası stilini tam istediğiniz gibi yapmanıza yardımcı olabilecek yüksek basınçlı bir rüzgâr olarak düşünün. Adından da anlaşılacağı üzere saçlarınızı kuruturken, dalgalandırırken veya düzleştirirken saçınıza zarar veren sıcak havayı kontrol altına alıyor.


 

  • Dyson ürünleri saçlardaki hasar riskini nasıl azaltıyor?

Akıllı Isı Kontrolü teknolojisini Dyson Airwrap saç şekillendiricide de, Dyson Supersonic saç kurutma makinesinde de bulabilirsiniz. Dyson Corrale saç düzleştiri de aynı Akıllı Isı Kontrolü teknolojisine sahip; bu, sıcaklığın platin sensör aracılığıyla saniyede 100 kez ölçüldüğü ve ayarladığınız sıcaklık derecesinin altına veya üstüne çıkmamasını sağladığı anlamına geliyor. Dyson Corrale saç düzleştiricinin esnek plaka teknolojisi daha fazla hareket ve stil için daha fazla kontrol sağlıyor. Bu, istenen stilin daha düşük sıcaklıkla elde edilmesini ve saçın üzerinden tekrar tekrar geçilmemesini sağladığından saçın daha az ısıya maruz kalmasına ve dolayısıyla hasar riskini azaltmasına neden oluyor.
 

  • Saç şekillendirme sırasında saç sağlığını korumak için neler yapılabilir?

Doğru teknolojiyi birkaç kullanışlı ipucu ve püf noktasıyla birleştirdiğinizde, saçınıza kalıcı sağlığı ve hak ettiği parlaklığı vermeniz oldukça kolay. Saçınızı aşırı ısıda şekillendirmekten kaçınmayı ve nazikçe fırçalamayı deneyebilirsiniz. Saçınızı kuruturken diplerden başlamanız ve nemliden kuruya doğru şekillendirmenizde fayda var. Saçınızı havlu yardımızla kurutuyorsanız mekanik hasardan korunmak için saçlarınıza karşı nazik olmalısınız. Saç bakım kremi kullanmak elektriklenme ve rüzgârdan dolayı olan kabarmaları azaltırken saç sağlığınız için daha hafif şampuanlar ve şekillendirme ürünleri de tercih etmelisiniz.

Tüm ürünler için dyson.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler