Işıldayan Cildin En Hızlı Kaynağı: Mezoterapi

Zamanın hızına yetişmeye çalışırken kişisel bakımın yavaşlığına karşı pratik çözümler aramaktayız. Işıl ışıl bir cilt içinse tüm uzmanların önerisi olan vitaminlerin, gelişmiş teknoloji ile artık doğrudan cilde uygulanmasıyla daha hızlı sonuçlar elde edebiliriz. Cildin parlamasına yardımcı olan yüz mezoterapisi hakkında en sağlıklı bilgileri Dr. Kemali Güneş anlatıyor.
 
Mezoterapi cildin yenilenmesine, gençleşmesine yardımcı ve dış faktörlerin olumsuz etkilerine karşı en doğal ve faydalı yöntemdir. Cildin altındaki kollajen yapılarını uyararak, sıkılaşma ve parlaklık sağlar. Cilt, mezoterapi işlemi sonrasında daha canlı ve dinlenmiş gözükür. Aradığımız sağlıklı cilt görünümüne bu işlem sayesinde hızlı ve pratik olarak kavuşabiliriz. Mezoterapi sürecinde kişinin istek ve ihtiyaçları tespit edilir ve belirlenen vitaminler, mineraller ile amino asitler cildimizin nem ihtiyacı için olmazsa olmaz Hyalüronik asitle karıştırılarak belirli oranlarda cilt altına 0.4 mm’lik boyutlarda iğnelerle enjekte edilir.
 
Mezoterapi, 1-3 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin cilt tipine göre ortalama 3-4 seans süren bir tedavidir. Aralıklı olarak 3-6 ayda 1 tek koruma seansı önerilir. Yüz mezoterapisi uygulamasında ciltte ışıltı ve canlılık 3-4 gün sonra, ciltte sıkılaşma ise kolajenin yenilenme süresi olan 21 günden sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder. Seans sayısı arttıkça etkisi kalıcı olur. Botoks, dolgu ve kimyasal peeling uygulamalarına çok uygun bir destekleyicidir ve işlemlerin etkilerinin kalıcılık süresini arttırır.
 
Her ne kadar bu mucizevi sayılabilecek bir tedaviyle güzel sonuçlar alsak da cildimize zarar veren güneş, sigara gibi dış etmenlerden korunmadan tek başına sadece bu uygulama yeterli değildir. Uygulamanın yanı sıra günde en az 2 litre su tüketme, proteinden zengin karbonhidrattan fakir beslenme ve haftada en az 2 gün fiziksel aktivite gibi yaşam değişikliklerine gitmeyle hem cilt kalitesini arttırmaya destek olmuş hem de uygulamanın etkisini daha az seansla daha hızlı ulaşmış oluruz.
 
20’li yaşlarda başlayan temel bakımın en önerilen uygulaması Mezoterapidir. Her yaş grubuna uygun olarak yapılan tedavi, hızlı ve uzun süren kalıcı etkisiyle her yaştan kadının bakım listesine eklemesi gereken bir yöntemdir.

İlgili Makaleler