Karantina Günlükleri: Merve Çağıran

En çok hangi sanatçı ya da şarkıları dinlediniz?
Son zamanlarda en çok Sena Şener, The Elephants, Lalalar, Billie Eilish ve No Land dinliyorum. Cüneyt Ergün’ün Bilinmeyen Saati Uygulaması şarkısını yeni keşfettim ve çok sevdim. Bunlar dışında her dönem dinlemekten keyif aldığım isimler Cem Adrian, Büyük Ev Ablukada ve Buika. İdolüm ve ruh benzerim olarak gördüğüm Sezen Aksu’yu da söylemezsem olmaz.

Bu dönemde okuduğunuz kitaplar arasında sizi en çok etkileyen hangisi oldu?
Yıllardır okumak istediğim ama bir türlü sıra gelmeyen ya da tekrar okumak istediğim kitaplar vardı. George Orwell-Hayvan Çiftliği, Yuval Noah Harrari-21. Yüzyıl için 21 Ders ve Katip Bartleby-Herman Melville yeniden okumam gerektiğini hissettiğim eserlerdi. Son olarak ise felsefeye duyduğum merak sebebiyle Spinoza’nın Ethica kitabını
okumaya başladım.

Zamanınızı ağırlıklı olarak neler yaparak geçirdiniz?
Düzenli olarak meditasyon ve spor yapmaya çalıştım. Daha önce yapmaya cesaret edemediğim yemek tariflerini denedim. Gördüm ki mutfakta pek de kötü değilmişim. Bunların yanı sıra en çok sözünü ve bestesini kendim yaptığım şarkılarla uğraşıyorum. Müzik beni üretken kılıyor. Vakit buldukça da bir arkadaşımla epeydir üzerinde çalıştığımız bir dizi senaryosu yazıyoruz.

Hangi dizi/filmleri izlediniz?
Unorthodox, Fleabag, Unbelieveable, See ve The Kominsky Method izleyip bitirdiğim diziler. Şu sıra yeni başlayan Alef dizisini de merakla takip ediyorum. Film olarak ise en sevdiğim ve listeleyip izleyemediğim filmleri izlemeye çalışıyorum. En son vizyondayken seyretme şansı bulamadığım Parasite’ı seyrettim.

Sosyal medyada en fazla hangi uygulamayı kullandınız?
En çok Twitter ve Ekşi Sözlük kullandım. Bir de uğraşmayı sevdiğim bir uygulama buldum; Stop Motion.

Bu süreçte kendinizle ilgili neler keşfettiniz?
Sakinliği daha çok sevdiğimi, canımın çok sıkılmadığını ve buna ihtiyacım olduğunu keşfettim. Yalnız kaldığımda evde olsam da hayallerim için daha fazla harekete geçtim.

En çok nereye gitmeyi ve ne yapmayı özlediniz?
En çok annemi özledim, şehir dışında olduğu için göremiyorum. Onun dışında da güneşli bir havada, doğada olmayı.

Dünya sizce bu süreçten neler öğrendi, nasıl dersler çıkaracak?
Dünyanın değişimiyle ilgili birçok şey düşünüyoruz, teori okuyoruz. Gerçekten bilmiyorum, sadece alınması gereken derslerin alınmasını umuyorum.

Bu dönemi bir kelimeyle anlatsanız ne olurdu?
Ders.

Röportaj: Eylül Solakoğlu

İlgili Makaleler