Kirpik Bakımı Nasıl Olmalı?

Kirpiklerinizi İçeriden Besleyin

A, B ve E vitaminleri kirpiklerinizi içeriden güçlendirmek ve beslemek için oldukça etkili. Havuç, muz, badem ve ıspanak gibi besinlerde yer alan bu vitaminler kirpiklerinizin hızlı uzamasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor.

Makyajınızla Uyumayın

Göz kalemleri, farlar ve kat kat sürülmüş maskaralar gün içinde kirpik diplerindeki gözenekleri tıkıyor ve hava almalarını önlüyor. Asla makyajınızı silmeden uyumayın. Zamanla kirpik diplerinde bitişen makyaj artıkları iltihap ve bakteri oluşmasına, kirpik kaybına sebep olabilir. Yağ bazlı bir temizleyici ile kirpiklerindeki makyaj kalıntılarını nazikçe temizleyebilirsiniz.

Kirpik Kıvırıcıya Dikkat

Kirpik kıvırıcıyı yanlış bir şekilde kullanmak, kirpik köklerine zarar verip kırılmasına neden olabiliyor. Bunun yerine kirpiği kaldıran, hacimli ve kıvrık kirpikler ortaya çıkaran maskaraları deneyebilirsiniz.

Doğal Yağları Unutmayın

Piyasadaki güvenli kirpik bakım yağlarını kullanabileceğiniz gibi; Hint yağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı veya zeytinyağını da tercih edebilirsiniz. Temizlenmiş kirpik diplerine kulak pamuğuyla hafifçe sürerek kirpiklerinizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Hazırlayan: Yasin Buğra LEVENT 

İlgili Makaleler