Kışın Cilt Bakımında Uygulanması Gereken Adımlar Neler?

Her mevsim farklı ihtiyaçlar duyan cildinizi kış mevsiminin sert koşullarına hazırlamak için uygulamanız gereken dört temel adım var. Gece maskesi veya kağıt maske, tonik veya yüz mist’leri gibi başka ürünlerle de detaylandırmanın mümkün olduğu bu bakım rutinin temel unsuru temizlik ve nemlendirme. Sağlıklı bir görünüm için bu dört adımı takip edin.

1. ARINDIRMA
 Hassas formüllü temizleyiciler mevsimin vazgeçilmezi. Cildin doğal yağ dengesini koruyan bu ürünler soğuk havalarda hassaslaşan cildi nazikçe arındırıyor.


 

Benton Honest hafif formüllü temizleyici
 


2. PEELING
Kışın güneş kendini daha az gösterdiği için kimyasal peeling’ler ile cildinizi yenilemek istiyorsanız tam zamanı. Ancak bu uygulama sonrasında cildinizi nemlendirmeyi ve güneş koruyucu sürmeyi sakın ihmal etmeyin.
The Ordinary | AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
 

The Ordinary Aha 30% + Bha 2% peeling


3. NEMLENDİRME
Serum kullanın veya kullanmayın iyi bir nemlendiriciye sahip olmak sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı. Hyalüronik asit ve seramid içeriklerini etiketlerde mutlaka görün. Nemi hapsederek cildin su rezervlerini dolduran bu ikili kış boyunca elinizi güçlendirerek iyi bir cilt bakımının gizli silahı olacak.


 

Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration serum
 


4. DUDAKLAR

Son adım olarak dudaklarınız için koruyucu bir balsam uygulayın. Çantanızda taşıyarak gün boyu yenilemeniz gereken bu ürünler, kış mevsiminin vazgeçilmezi. Bu koruyucu hamleyle kuruyarak çatlayan dudak görünümünü engelleyip daha çekici dudaklara sahip olabilirsiniz. 

NUXE Reve de Miel dudak nemlendiricisi

Hazırlayan: Selin Çatay Erkmen

 

 

İlgili Makaleler