Kıvırcık saçlarınızla deneyebileceğiniz 5 farklı shag kesim

Katlar, kaküller ve volümlü görünümün birleşiminden oluşan “Shag” kesimli saçlar, 2021 yılında 70’lerden geri dönüş yaparak birçok kişinin yeniden favorisi haline geldi. Bu yıl mullet, choppy bob, wolf cut gibi birçok alt modeliyle tanıştığımız shag’in yalnızca düz saçlara uygun olduğu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! 

Kıvırcık saçlarınızla deneyebileceğiniz en havalı shag modellerini keşfedin:

1. Omuz Hizası

Omuz hizasında ve kaküllü bu shag modeli, buklelerinizi belirgin ve taze tutmak için ideal bir tercih olabilir.
İster yoğun kıvırcık, ister hafif dalgalı saçlarınızla deneyebileceğiniz bu kesimin sırrı, kısalan kakülüyle volüm ve hareketliliğinin artıyor olması. 


2. Pixie Shag

Kısa saç sevenlerin favorisi olmaya aday Pixie Shag’i yatak saçının trendy yorumu olarak tanımlayabiliriz. 
Bu model için stil ilhamı olarak 80’lerin ikonik şarkıcısı Pat Banatar’ı alabilirsiniz. İstediğiniz görünümü yakalamak için yapmanız gereken tek şey, bir kuru şampuan yardımıyla saçlarınızın yanlarına ve tepesine ellerinizle hacim vermek.


3. Büyük ve Hacimli

Shag konusundan ilham için gözümüzü yeniden geçmişe, 70’lere çeviriyoruz. İlhamını Diana Ross ve Donna Summer’ın aslan yelesini andıran güçlü saçlarından alan bu model, belirgin ve hafif elektriklenmiş buklelerin birleşiminden oluşuyor.


4. Uzun ve Katlı

Saçlarınızı uzun bırakmak istiyorsanız, shag görünümü için katlardan yardım alabilirsiniz. Unutmayın, artan katlarla birlikte saçınız hacim ve hareket kazanacaktır.


4. Sıkı Kaküller, İnce Uçlar

Ağır, dolgun kaküller ve ince uçların birleşiminden oluşan bu model, özellikle kıvırcık saçlar için ideal. Hafifleşerek yukarıya doğru harekete geçen bukleler sayesinde saçınızın üst kısmında istediğiniz volümü
yakalayabilirsiniz. 
 

İlgili Makaleler