Kolombiya’nın Asi Kızı Shakira’yı Ne kadar Tanıyorsunuz?

Geçtiğimiz yıllarda Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray üzerine yayınladığı üç kitapla oldukça ses getiren yazar Ercan Akarsu, bu defa çocukluluğundan bu yana özenle biriktirdiği arşivini devreye soktu ve bambaşka bir denemeyle okurların karşısına çıktı. Hayal etmenin ve kalpten inanarak hayattan bir şeyler istemenin asla geri çevrilmeyeceğini bir kez daha hatırlatan bir hayatı, Kolombiya’nın asi kızı Shakira’yı anlatıyor bu kitap!
Flora Kitap’tan yayınlanan eserde, Shakira sadece büyük bir star ya da anlamlı şarkı sözlerinin yazarı olarak değil asıl başarılı bir kadın olmak isteyen ve bu amaçla çıktığı yolda hayatı sorgulayan bir insan olarak anlatılıyor.
 

Bir Skakira Belgeseli
“Hiç kimse Shakira gibi masum duygusallıkla ne şarkı söyleyebilir ne de dans edebilir.” Bu hayranlık yüklü cümle, Nobel ödüllü yazar Gabriel G. Marquez’e ait. Aynı zamanda Shakira’nın da en sevdiği ve etkilendiği kitabın, “Yüzyıllık Yalnızlık”ın yazarı… Bir efsane kendisinden sonra gelen başka bir efsaneden öylesine etkilenmiş ki yıllar sonra beyaz perdeye uyarlanan eseri “Kolera Günlerinde Aşk” için özellikle Shakira’ya film için özel bir soundtrack hazırlamasını teklif etmiş. Latin ateşi Shakira da “Hay Amores” ve “La Despedida” adında iki duygusal şarkıyı armağan etmiş. Böylece romanın sayfaları, filme birleşip duygusallığa ve aşka zirve yaptırıyor!
 

Shakira’ya Göre Kadın
“Çıplak Ayaklı Kraliçe” bir kadının güzelliğiyle değil zekâsıyla ve hayata karşı duruşuyla nasıl iyi işlere imza atılacağını baştan sona gösteren bir başarı öyküsü aslında. Kitabın, klasik belgesellerden ve biyografilerden ayrılan yanı da bu: Yazar Ercan Akarsu, bütün satırları bir anı kitabı tadında ve bir anı kitabının duyarlılığıyla kaleme almış. Ve “Çıplak Ayaklı Kraliçe”nin bir de sürprizi var! Sayfaları çevirirken, Shakira’nın yıllarca neden çıplak ayaklarla sahneye çıktığının sırrını da çözmüş olacaksınız…
 

Shakira İçin Türkiye’nin Yeri Özel!
“Türkiye için asla unutmayacağım bir şey var: Türkiye, İspanyolca konuşmadığı halde, hatta İngilizce söylemediğim zamanlarda bile, beni içine kabul edip müziğimi ilk dinleyen ülkeler arasında. Bunu her zaman kalbimde ve aklımda tutacağım. Söz veriyorum!” -Shakira
Sanatçının çocukluğundan başlayıp, geçen yaz “El Dorado Dünya Turu” kapsamında İstanbul’da verdiği konsere kadar olan zaman dilimini kapsayan “Çıplak Ayaklı Kraliçe”, bir bakıma Shakira’nın iç dünyasına yaptığı yolculuğun da kısa bir özeti.
Shakira tutkunu olmanıza, şarkılarını sevmenize, onun gibi dans etmeye özenmenize gerek yok! Ercan Akarsu, “Çıplak Ayaklı Kraliçe” ile “çocukların daha yürümeden dans etmeyi öğrendikleri” Kolombiya’dan “insanlarla iletişim kurmak için harika bir araç” dediği müzikle seslenen bir kadını size tanıtıyor. Kayda değer bir çaba ve tanıdığınıza pişman olmayacağınız bir isim.
 

İlgili Makaleler