Kötü geçen ilk buluşmanın gidişatını beş adımda değiştirin

İlk buluşmalar her zaman umduğumuz gibi geçmeyebilir, özellikle karşınızdaki kişi internetten tanıştığınız ve daha önce hiç görmediğiniz biriyse buluşmanın akışında yön bulmakta biraz zorlanabilirsiniz.
Hissettiğiniz heyecan ise apayrı bir konu, midenizde kelebeklerin uçuşması, yükselen adrenalin…
Tüm bu hisleri deneyimlerken kendiniz veya karşınızdaki kişiyi utandıracak anların sayısını en aza indirmek ve daha iyi bir izlenim bırakmak için size birkaç önerimiz var.

Akışına bırakın
Hepimiz insanız ve hepimizin başına bizi utandıracak şeyler gelebilir. Sandalyeden düşebilirsiniz, dişinize maydanoz yapışabilir, garsona seslendiğinizde sizi duymayabilir… Hepimiz iyi bir izlenim bırakmak istiyoruz ama unutmayın hiçbirimiz mükemmel değiliz, bu yüzden akışına bırakmak en iyisi.

Gülmeyi unutmayın
Hayır, kastettiğimiz güler yüzlü olmak değil. Utandığınız bir anı işler yolunda gittiği takdirde daha sonra hatırladığınızda çok eğleneceğinizi siz de biliyorsunuz. Sonradan gülebileceğiniz bir şeye neden şimdi gülmeyesiniz ki? Olayları çok ciddiye almayın, eğlenmenize bakın.

Kusurlardan bahsedelim: Kime göre neye göre? 
Hiçbirimiz mükemmel değiliz evet ama her birimiz kendimizin en iyi versiyonu haline gelebiliriz. Bunun için öncelikle kendimizde neyin daha iyisi olmasını istediğimize karar vermeliyiz ve bu konuları kompleks haline getirmemeliyiz.

Utanmanıza gerek yok 
Eğer kendinizi utandığınız veya çekindiğiniz bir konuda sohbet ederken bulduysanız, bu konuyu değiştirmeye çalışmak yerine üstünde konuşmayı deneyin. Böyle bir sohbeti espriyle sonuca bağlamak buluşmanın gidişatını pozitif yönde değiştirecektir.

İkinci buluşmayı istiyorsanız, söyleyin 
Eğer karşınızdaki kişiyle tekrar görüşmek istiyorsanız, bunu dile getirmekten çekinmeyin. Bu teklif size hiçbir şey kaybettirmez.

İlgili Makaleler