Kristen Stewart Prenses Diana’ya Nasıl Dönüştü?

“Prenses Diana’nın bir zamanlar dünyanın en çok fotoğraf çekilen kadını olduğu düşünülürse, saç ve makyaj tasarımcısı Wakana Yoshihara, Kristen Stewart’ı Spencer için dönüştürürken çok da zorlanmamış olsa gerek.” Diye düşünüyor olabilirsiniz, ancak gerçekler öyle mi? Detaylar için okumaya devam edin! 

“Onun çok fazla görüntüsü olduğu için Kristen’ı dönüştürmek çok kolaydı.” Sözlerini söyleyen Yoshihara, Spencer filminde Kristen’ı Prenses Diana olarak izleyeceğimizin adeta garantisini verdi. 1991 Noelinde Sadringham’da üç günü anlatan Spencer, Diana’nın Prenses Charles ile evliliğini ve hayatını sona erdirme kararını konu ediniyor. Film yaşanan olayları yeniden yorumlayarak kendisini “gerçek bir trajediden masal” olarak adlandırıyor.

Pandemi yüzünden hayatımızda olan kısıtlamalar nedeniyle Yoshiara ve peruk yapımcısı Samuel James, Stewart’ın filmde kullandığı iki peruğu saç düğümleri, uzunluk ve katmanlar ekleyerek peruğun gerçeğinden farkı olmayana kadar çalıştılar. Her peruğun 6.000 dolara yakın bir maliyete sahip olduğunu paylaşan Yoshiara, yaklaşık olarak 6 hafta sadece peruk tasarımıyla uğraştıklarını söyledi.

Paylaşılan bilgilere göre, peruktaki parlaklığın korunması için sürekli olarak saç yağları ve spreyler kullanılırken, en büyük sorun hangi peruğun hangi sahneye hazır olduğunu tespit etmekmiş. Peruklarla ilgili yaşadıklarını “Biraz yapboz gibiydi ama sonunda işe yaradı.” Sözleriyle açıklayan Yoshiara, ortaya çıkan sonuçtan son derece memnun duruyor!

Son olarak ise Prenses Diana’nın makyaj görünümlerini ele alacak olursak, ekip basit bir yaklaşım benimsediğini açıkladı. Filmde Kristen’e allık, nötr dudaklar, ince göz kalemi ve dalgalı kirpikler eşlik etti. Kristen’ın kusursuz makyaj görünümünde, makyaj sanatçısı Stacey Panepinto’nun 15 yıldır yıldızla çalışmasının etkisi de oldukça büyük.

5 Kasım’da vizyona giren film için ‘Kristen Stewart Diana’ya değil, Diana Kristen Stewart’a dönüşmüş.’ diyebilir miyiz?

İlgili Makaleler