Kültürleri Buluşturan Bir Lezzet Durağı: TUSA&CO.

Kültürel lezzetleri, modern bir atmosferde yeniden yorumlayan Tusa & Co.’nun başında yetenekli şef Korhan Gülsoy bulunuyor. Yaklaşık 10 yıldır gastronomi sektöründe olan ve kariyerini Paris ve Los Angeles gibi önemli şehirlerde imza attığı lezzetlerle taçlandıran Gülsoy’un yeni girişimi olan Tusa & Co’nun farklı bir mesajı var: ‘Menü de Uzak Doğu’dan Akdeniz’e, Meksika’dan Fransa’ya, İtalya’dan Türkiye’ye uzanan geniş bir kültür harmonisine sahip olmak!
 
‘Kültürleri Bir Araya Getirme’ mottosuyla yola çıkan; Antep fıstılıklı Şamburger’i, tatlı & ekşi soslu, Dobby Karides ve Belly Taco ile birlikte sunan Tusa & Co.’nun menüsü oldukça zengin. İmza lezzetlerinin başında gelen Flintstone Burger; yaklaşık 6 saat kola ile pişen kaburga etinin, el yapımı burger ekmeğiyle bir araya gelmesiyle standart burgerlerin ötesinde bir deneyim sunuyor.
 
Tusa & Co.’nun bir diğer dikkat çeken özelliği de mimarisi.. “Escape from Sofa” adlı mimarlik ofisinin imzasını taşıyan mekanda dingin, minimal ve doğal malzemelerin harmonisi hakim. Çizgisel aydınlatmalar, ahşap ve hasır detaylarla tamamlanan dekorasyon, mekana Bağdat Caddesi’nin standartlarının ötesinde bir ruh katıyor.
 
Açık mutfak konsepti, paylaşımlık uzun masaları ve şefin günlük sürpriz lezzetleriyle Anadolu Yakası’nda yenilik arayanlar için özgün bir alternatif olan Tusa & Co. Haftanın 6 günü açık. Pazartesi günleri kapalı olan mekanın diğer 6 gün için çalışma saatleri ise 12.00  – 22.00.

İlgili Makaleler