Le Petit Chef Sheraton Istanbul City Center ile İstanbul’da

Dünyaca ünlü, nam-ı diğer dünyanın en minik, bir o kadar da tatlı animasyon şefi Le Petit Chef,  masaya yansıyan video mapping mutfak hikayeleri, ardından her biri tabağa dönüşen lezzetleri ile Prag, Zürih, Berlin, Singapur gibi metropollerden sonra Sheraton Istanbul City Center ile artık İstanbul’da da olduğunun müjdesini veriyor. Tüm dünyada, hayal gücünün ötesinde benzersiz bir gastronomi deneyimi olarak tanınan Le Petit Chef, 7’den 70’e unutulmaz anlar yaşatıyor.

 

Hikayesi 2015 senesine dayanan ve tabağa minik bir şefin hikayesini yansıtmak fikri ile doğan, 3D projeksiyon video mapping teknolojisi bazlı, aralarında Hugh Jackman’ın da olduğu dünyaca ünlü yıldızların da favorisi olan Le Petit Chef, hayal gücünü de ötesinde eşsiz bir gastronomi deneyimi olarak tanınıyor. Başlangıçlardan salatalara, ana yemeklerden tatlıya dolu dolu bir menü eşliğinde, leziz yemeklerin servis edildiği, yanında da dışarıda yemek yeme deneyimini başka bir boyuta taşıyan animasyon gösterisiyle eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşatan Le Petit Chef, dünyaca ünlü otel zinciri Marriott International’a bağlı olan Sheraton Istanbul City Center ile artık kalıcı bir şekilde İstanbul’da olduğunun müjdesini veriyor.
 

2 saat süren Le Petit Chef, bu süre zarfında zamanın nasıl akıp gittiğini fark etmeyeceğiniz şekilde sürükleyici bir mutfak yolcuğuna çıkarırken, sunumlarıyla hayran bırakan, nefis tatlarla da damaklara dokunuyor. Bu tatlı minik mutfak ustası, öncelikle masanızda üç boyutlu belirerek sizi selamlıyor ve karşılıyor, ardından da yemek menüsünde yer alan her lezzeti kendi pişirme macerasıyla sizin için sergilerken, her filmin sonunda da reçetesinin nasıl harika bir yemeğe dönüştüğünü deneyimlemenizi sağlıyor. Tatlı olduğu kadar da kibar olan Le Petit Chef, gece boyunca her hikayede farklı diyarlara yelken açıyor. Onu bir okyanusta dalarken, jet skiyle dalgalara meydan okurken, bir çiftlikte malzeme toplarken ve köstebekle mücadele ederken, bir dere kenarında ateş yakarken ve suya kapılıp savrulurken, bir anda ansızın ızgarayı aralayarak yerin altından çıkıp yemeğini pişirirken saldıran arıyla mücadele ederken, bir Uzak doğu semalarında oldukça sihirli enstanteneler sergilerken izliyorsunuz. Tüm bu serüven sırasında masanızda çatal servisinizin yanında ya da bardağınızın ardında beliren Le Petit Chef, gittiği her ülkeden farklı lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor.

Sheraton Istanbul City Center’da unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatan Le Petit Chef, zaman zaman tabağınızı bir ızgaraya çeviriyor ya da tarlaya çevirdiği masanızdan sizin için taze patatesleri topluyor. Tabağınızı harikalar diyarına çeviren Le Petit Chef, tatlınızı hayali bir kibrit çöpüyle aydınlatarak, kaçırılmaması gereken unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatıyor.

 

Hem keyifli bir gösteri hem de fark yaratan bir yemek yeme deneyimi sunan Le Petit Chef, yetişkinlere ve çocuklara özel menüleri bulunuyor. Yetişkinler için özenle hazırlanan Le Petit Chef Sheraton Istanbul City Center menüsü 5 etaptan oluşuyor. Geleneksel reçetesine sadık kalınarak hazırlanan karides bisque çorbası ile başlayan bu menü minik turpların ve cherry domateslerin lezzetlendirdiği taze Mozzarella peynirli Caprese salata ile devam ediyor. Özel sebze püreleri yatağında, yenilebilir çiçekle süslü, Shitake mantar dolgulu rulo tavuk göğsü ve sotelenmiş mevsim sebzeleri ve demi glace sos eşliğinde ızgara dana fileto ana yemekler olarak masada yerini alıyor. Le Petit Chef Sheraton Istanbul City Center menüsünün ve bu lezzet yolculuğunun tamamlayıcısı olan tatlısı ise tam bir klasik Crème Brûlée; safranla lezzetlendirilen bu tatlı badem tuile ve çilek eşliğinde servis ediliyor. Minikleri de unutmayan Le Petit Chef, onları da nefis bir Caprese salatası, domates çorbası, Shitake mantar dolgulu rulo tavuk göğsü, leziz bir burger ve Crème Brûlée tatlısı ile hazırladığı menüsünü sunuyor, her bir anı sürprizlerle dolu bu maceranın tadını doyasıya yaşamalarını sağlıyor.

 

“Projection Mapping” tekniği ile sergilenen Le Petit Chef’in animasyonlar ve müzikler eşliğinde servis ettiği yemek menüsüne de yaşadığınız bu unutulmaz deneyime de hayran olacak, dünyanın en küçük şefinin kendinden büyük maharetlerine tanıklık edeceksiniz.

İlgili Makaleler