LEE x H&M: Daha Sürdürülebilir Yeni Nesil Bir Denim için İş Birliği

H&M’nin ilk %100 geri dönüştürülmüş pamuklu kot pantolonundan, mantar ve jakron kağıdından yapılan deri olmayan sırt çantalarına kadar tüm tasarım ve üretim süreçlerinde bütünsel olan bir iş birliği. H&M, hm.com’da ilk kez, her bir denim kıyafetinin hammadde halinden son kullanımına kadarki süreçte harcadığı su, CO2 ve enerji etkisini gösteren Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA) verilerini paylaşacak.

Bu şeffaflık, modanın pozitifliğiyle, bol kesim cocooning silüetler ve Lee’nin saygın mirasından etkilenen iş kıyafeti tarzlarıyla eşleşiyor. Kadın, erkek ve çocuk koleksiyonundan oluşan Lee x H&M 28 Ocak’tan itibaren hm.com ve 25 Şubat itibariyle seçili H&M mağazalarında satışa sunulacak.
 
“Değişimi sağlamak için Lee ile çalışmayı çok sevdik.     Bu değişim, daha sürdürülebilir ve döngüsel denim kıyafetler içindi. Her ayrıntıyı inceledik ve birbirimizi olumlu şekilde zorladık. Dünyanın her yerindeki H&M denim severler için Lee’nin ikonik tasarımlarıyla çalışmak ve onlara biraz tat eklemek harika oldu” diyor H&M Tasarımcısı Jon Loman.

“Lee, daha iyi kotlar üretme çabalarına devam etmek için H&M ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor. Markamız 130 yıldan daha uzun bir süre önce inovasyon düşüncesiyle kuruldu ve bugün, kotu daha sürdürülebilir bir geleceğe taşımak için H&M ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyor EVP Global Marka Başkanı Chris Waldeck.

Lee x H&M, tasarımının merkezine sürdürülebilirliği alan iddialı bir iş birliği. Markalar, denim üretiminin her aşamasını inceleyerek bütüncül bir yaklaşım benimsedi. H&M’nin %80’i sanayi sonrası atık ve % 20’si tüketici sonrası atıklardan yapılan ilk %100 geri dönüştürülmüş pamuklu kotlarında olduğu gibi, kumaş çok önemli. Ayrıca, daha düşük su, kimyasal ve enerji tüketimi açısından üçüncü taraflar tarafından doğrulanan, yenilenebilir el yapımı lif, su tasarrufu sağlayan boya ve etkisi düşük yıkamayla üretilen pamuksuz denimler.

Kadın koleksiyonu için, geniş ve bol kesim kot pantolonlar 90’ların geçmişini yansıtırken, Lee’nin klasik motorcu ceketi büyük boy Cocoon şekli ile yeniden tasarlandı. Denim korseler kadınsı bir hava yaratırken, tulum ve üstler, bütünsel bir Lee x H&M görünümü için, Texloop ™ RCOT ™ Geri Dönüştürülmüş Pamuklu jarse parçalarıyla fonksiyonel iş kıyafeti havası getiriyor.

Erkek koleksiyonunda ise, Lee’nin gerçek özgün tasarımıyla yapılan iş ceketleri, gardırobun olmazsa olmazı. Rahat kesim beş cepli kotlar % 100 geri dönüştürülmüş pamuktan üretilirken, rahat marangoz kotları ise su tasarrufu sağlayan boya ve % 100 Tencel ™ Lyocell selülozik ipliklerle üretildi. Daha sürdürülebilir olan bu koleksiyonu tamamlamak için işe uygun tulumlar, balıkçı şapkalar, omuz çantalarına ve kalın kumaşlı jarse parçalar eklendi.

İlgili Makaleler