Mezoterapi ile Cildinizi Yeniden Yapılandırın

Yüz bölgesinde yaşlanma özellikle kırışıklık, renk bozulması, beneklenme,damarda çatlamalar ve parlaklığın azalması gibi ciltte birçok değişikliğe sebep olur. Fakat yüz, yalnızca cildin yüzeyindeki değişikliklerle yaşı göstermez. Diğer çok önemli bir faktör de sıkılığın kaybıdır.
Çenenin altı ile burun üstündeki cilt ve gıdık düşmeye başladığında pek çok insanın yüzündeki bu sarkmaları tedavi etmek için yöntemler aradığını dile getiren Medikal Estetik Hekimi Dr Özgür Esen Çetiner, konuyla ilgili tedavi yöntemlerini anlattı.

 Zamanla serbest radikaller cilde zarar veriyor
Cildin kendisi, gerçekten kendiliğinden gevşeyip yerçekiminin gücüne teslim olmaz. Süreçte bundan daha fazlası vardır.Yaşlanırken kimyasallar ve cildi maksimum formda tutan kasları besleyen maddeler ,yıllarca süren serbest radikal zararın bir sonucu olarak azalmaya başlar.
Serbest radikaller ,vücudun eşsiz genetik planı DNA ‘nın üretildiği çekirdek de dahil olmak üzere hücrenin her parçasına zarar verebilirler.Gerçekte pek çok bilim adamı ,serbest radikal hasarın ,temel olarak yaşlanmaya ve kalp ,kanser,alzheimer, artrit gibi yaşla ilgili birçok hastalığa yol açtığına inanır.Eğer ihtiyaç duydukları ekstra elektronu derinizdeki kolajen  moleküllerinden alırlarsa sonuç olarak kolajen zarar görür. Bu durumda da ciltte gerginlik elastikiyeti kaybı ve renk bozukluğu olur. Sonuç  olarak serbest radikaller cildimizin genç görünümünü azaltır.

Mezoterapi uygulamaları her geçen gün gelişiyor
Cildimizi yeniden yapılandırmak için, biomimetik peptitler, antioksidanlar ve hyaluronik asittenden zengin CE Class III belgesi olan güvenirliği ve etkinliği kanıtlanmış mezoterapi ürünleri kullanırız.
Yıllar geçtikçe mezoterapi tekniği ile yaptığımız kokteyl çeşitleri gelişiyor. Yaş alma sürecinde cildimizin daha sağlıklı , daha iyi, sıkı ve parlak görünümü için cildin ihtiyacı olan harici destek ve takviyeleri doğru zamanında ve etkin bir şekilde uygulamaya çalıştığımız mezoterapi yöntemleri artık medikal estetik alanının önemli ve vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İçerdiği biomimetik peptitlerle , Redenx ve Argibenon , cildin yapılandırılmasında ve mikro kasılmalara bağlı ince mimik çizgilerinin azaltılmasında favori mezoterapi uygulamaları arasında yerini aldı.

 

İlgili Makaleler