Miray Akovalıgil ile Röportaj

  • Mesleğinize yönelmenizde ne etkili oldu?

Tabii ki içimdeki oyunculuk hevesi… Üniversitede peder ve valideyi konservatuara ikna edemedim. Ben de oyunculuk ve avukatlık arasında garip bir bağ kurdum. O zamanlar Şeytanın Avukatı filmi popülerdi. Jürinin önünde öyle bir savunma yaptı ki, “Keanu Reeves, bu avukatlık değil oyunculuk, ben de avukat olayım, adliyede duruşma salonunu sahne gibi kullanırım,” dedim. Biraz tutarsız bir ilham olmuş. Zira Türkiye’de duruşmalar filmdeki kadar uzun sürmüyor.
 

  • Başarının formülü sizce ne?

Çok çalışmak, çok hayal etmek ve çok istemek. Ve bunlarda sürekliliği sağlamak gerekiyor.
 

  • Hayatta sizi en çok destekleyen kişiler kim?

Yedi kanatsız, bir kanatlı sekiz meleğim var. Birinci meleğim sultanım, annem sahne işlerimden sorumlu bakanım. İkinci meleğim kurumsal işlerimden sorumlu bakanım ablam. Üçüncü ve dördüncü meleklerim, her tür sorumun cevabından sorumlu bakanlarım, dosttan öte ahretliklerim Derya Güler ve Serra Özer. Beşinci meleğim, öz değerimi bulmama vesile olan sevgili psikoterapistim Çağatay Öztürk. Altıncı meleğim, mali işlerden sorumlu bakanım, dayım Şükrü Süvarioğlu. Yedinci meleğim tüm yaratıcı oyunculuk kanallarımı açmayı öğreten hocam Umut Kırcalı. Son meleğim ise gerçek bir melek, babişkom. O da cennetten bana destek olan bakanım.
 

  • Kariyer basamaklarını çıkarken nasıl zorluklar yaşadınız?

Sanırım en büyük zorluklardan biri avukatken oyunculuk hayaliyle yanıp tutuşan Miray’ın sanat camiasında hemen hemen hiçbir tanıdığının olmayışıydı… Düşünsenize, yıllardır çalışıp tüm kapıları sonuna kadar hukuken açmaya alışmış bir avukatken, sıfırdan bilmediğiniz bir yolda yürümeye çalışıyorsunuz ve yolun sonunun nereye varacağı hakkında fikriniz yok. İnancınızdan başka… Çok mücadeleci biriyimdir. Karşıma çıkan zorluklar beni sendeletse bile benim en büyük yarış oyunlarım haline gelir. Biraz gazla çalışan biri olarak, “Ben yapamazsam kimse yapamaz,” gibi mottolarla her dibe daldığım anda kendimi dipsiz kuyulardan çıkardım. Kendimi yüzeye çekmeye enerjim olmadığında ise güzel meleklerim bana el verdi. Çok şanslıyım, bana inanan insanlarla çevrili dünyam.
 

  • Hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere neler öğütlersiniz?

Çok çalışmak lazım, hem de çok. Bazen dertlenerek, bazen keyif alarak, bazen de ağlayarak. Süreklilik, erişilmesi istenen her hayalin temel taşı bana göre. Hayallere ulaşmak için sürekli olarak çalışmak ve bundan zevk almayı bir şekilde öğrenmek gerekiyor. Korkmayın, bir süre sonra acımayacak.

Hazırlayan CEREN ARSEVEN
Fotoğraflar MERVE AĞAZAT
Styling BEYMEN COLLECTION İLKBAHAR-YAZ 2020 
 

İlgili Makaleler