Moda Sohbeti: Lamia Al Otaishan Aydın

  • Les Benjamins İlkbahar-Yaz 2021 koleksiyonu İpek Yolu’ndan ilham alıyor. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Koleksiyonların fikri Bünyamin’den (Aydın) geliyor. Bu fikir ve hikayeleri kadın giyime uyarlamak adına neler yapabileceğimiz üzerinde beraber çalışıyoruz. İpek Yolu dünyanın en önemli ticaret rotalarından biriydi. Farklı kültürlerin Doğu’dan Batı’ya yayılmasına vesile oluyordu. Bu yolculuk, çöl ve deniz yollarında giyilen geleneksel kıyafetler ve ihtiyaç duyulan ekipmanlar tüm silüet ve kumaşların esin kaynakları oldu.

  • Koleksiyonda ağırlıklı olarak hangi materyaller ve renkler kullanılıyor?

Çok çeşitli kumaş ve renkler kullandık. Koleksiyon çöl ve deniz olmak üzere iki hikayeye ayrılıyor. Çöl kısmında toprak tonları, kahverengi, kırmızı ve bejlere, kumaş olarak ise zengin dokulu jakara ağırlık verdik. Deniz kısmında mavi ve mor tonlar kullandık, kumaş seçimimiz ise daha akıcı olması adına şifon ve ipek viskon oldu.

  • Kişisel olarak favori parçalarınız hangileri?

Hikayeyi anlatan bazı anahtar görünümlerimiz var. Dokuma halı desenlerine sahip jakarlı elbise ve palto, farklı şekillerde kullanılabilen şifon maksi boy gömlek elbise, çabasız ve elegan bir stil sunan takım, deve tüyü rengindeki elbise ve blazer ceket favori parçalarım arasında. Çok renkli denim pantolonları da yeni sezonda sık göreceğiz.

  • Peki aksesuar tasarımlarınız arasında favori parçanız hangisi? 

En sevdiğim parça Les Benjamins çanta koleksiyonumuza yeni eklediğimiz ‘Lulu’ modelimiz.

  • İngiliz sanatçı Neil Raitt iş birliğiyle hazırlanan baskılar da kıyafetler üzerinde kendini gösteriyor. Bu birliktelik nasıl oluştu?

Dünyanın her yerinden sanatçılarla iş birliği yapmak Les Benjamins’in DNA’sında var. Bünyamin ve Neil ortak bir arkadaşları vasıtasıyla tanıştı ve uyum yakaladılar. Neil Raitt’in çöl ve okyanus temasında hazırladığı iki sanat eseri yüksek çözünürlüklü DPI’da tarandı ve koleksiyondaki tasarımlarda görebileceğiniz özel baskıları oluşturmak için kullanıldı.

  • Les Benjamins çok kültürlü bir marka. Kadın koleksiyonu özelinde farklı kültürleri kıyafetler aracılığıyla yansıtırken esin kaynaklarınız neler oluyor? 

Dürüst olmam gerekirse erkek giyimden pek farkı yok. Les Benjamins’in şu anda sloganı “EAST NOW”, Doğu’yu yeni anlatma biçimleriyle ele almaya odaklanıyoruz. Kadın giyimde ilham kaynağım kesinlikle bağımsız bir kadın. Kendi olmaktan korkmuyor.

  • Yakın zamanda Loungewear, Essentials gibi kapsül koleksiyonlar yarattınız. Artık dönemsel ihtiyaçlara hitap eden koleksiyonlar mı ön planda? 

İçinden geçtiğimiz dönemde bunun net bir cevabı olmadığını söyleyebilirim. Covid-19 nedeniyle hem moda takvimi hem de koleksiyonun üretim tarihi çok sık değişti. Şu an yaptığımız şey esnek kalmak. Geleneksel moda takviminin hala önemli olduğuna inanıyoruz ama bu zaman diliminde kapsül ve mini koleksiyonlar da sunuyoruz.

  • En son The Bodrum EDITION’da açılan mağazanız vesilesiyle konuşmuştuk. O dönemden bu yana pandemi planlarınızı nasıl etkiledi? 

Pandemi bize esnek olmayı öğretti. Artık sürekli hızlı değişimler olduğu için uzun vadeli planlar yapamıyoruz. Yine de karma bir çözüm bulmanın en iyisi olduğuna inanıyoruz. Esnek davranmak ama aynı zamanda da uzun vadeli bir vizyonumuzun olması Les Benjamins’deki stratejimiz.

  • Güncel koleksiyonlarınızda sürdürülebilir bir anlayıştan yola çıkıyorsunuz. Daha sorumluluk sahibi alışveriş yapmak isteyenlere ne önerirsiniz? 

Zamansız parçalara yatırım yapmalarını öneriyorum. Dolabımda en sevdiğim parçalardan biri annemden bana kalan bir tasarım. 

  • Les Benjamins için yakın gelecekteki hedefleriniz neler? 

Global anlamda daha fazla yaratıcı kadınla iş birliğine imza atmak istiyoruz. Şu an açıklayamayacağım o kadar planımız var ki, takipte kalın! 
 

RÖPORTAJ EYLÜL SOLAKOĞLU

İlgili Makaleler