Monarch Mutfak, Sezonun Mutfak ve Dekorasyon Trendlerini Açıkladı

Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte evlerimize, kendi yaşam ve çalışma alanlarımıza döndük. Ancak uzun pandemi döneminin ardından çoğumuz yaşam alanlarında yeni renkler, yeni stiller görerek sıkıcı geçen günlerin izlerini silmek istiyoruz. Şehre, ofis ve okul hayatına yeniden adapte olduğumuz sonbaharda evlerimizde, ofislerimizde değişimler yaratarak mekanların ruhunu yenilemenin tam zamanı!
 
Başta mutfak tasarımları olmak üzere açık ve kapalı tüm yaşam alanlarına stil sahibi imzalar atan sektörün önde gelen markalarından Monarch Mutfak, yeni sezonun dekorasyon trendlerini açıkladı. Siz de yaşam alanlarınızda yeni stiller deneyimlemek istiyorsanız markanın önerilerine mutlaka göz atın…
 
SEZONUN MUTFAK TRENDİ: RENKLİ COUNTRY STİLLER
Sektörün önde gelen mutfak ve dekorasyon markalarından Monarch Mutfak’ın Kurucu Ortağı Halit Can Yolcu, mutfaklarda farklı renklere ilginin arttığını belirtiyor. Son on yıla damgasını vuran İskandinav stilde beyazın yerini renkli alternatiflerin alacağını vurguluyor. Aydınlık ve ferah mutfaklar yaratmak için sadece beyaz rengin doğru olduğu inancınının yıkıldığı yeni sezonda grileri, mavileri, ıhlamur yeşillerini ve sarıları da sık sık göreceğiz. Mutfaklarda değişmeyen tek şey ise kullanışlılık. Çevre bilinciyle ilgili farkındalıkların yükseldiği son zamanlarda ev sahipleri mutfaklarında atıklar için çevre dostu çözümler ararken doğru planlama ile mutfaklarda depolama, yemek ve oturma alanları için kullanışlı ve şık tasarımlar yaratmak mümkün.
 
SEZONUN BANYO TRENDİ: MAKSİMUM KULLANIŞLILIK VE DOĞAL TONLAR
Sadece temizliğin, kullanışlılığın ve maksimum depolama alanının ön planda tutulduğu eski yaklaşımlardan son senelerde uzaklaşmaya başlamıştık. Bu sezon itibariyle ise eski banyo tasarımları tümüyle tarihe gömülüyor. Tıpkı evin diğer alanlarında olduğu gibi banyolarda da ahşabın sıcak tonlarına, farklı renk ve dokulara yer açılıyor. Dolaplardan duş ve küvet alanlarına, klozetten lavaboya kadar tüm detaylarında inceliğin ve stilin öne çıktığı banyo tasarımlarına canlı ya da kuru bitkilerle, minik spa bölümleriyle derinlik ve stil katılıyor.
 
ÇOCUK VE GENÇ ODALARINDA YARATICILIĞI BESLEYEN DOKUNUŞLAR
Kişiye özel çocuk ve genç odası tasarımlarıyla adından söz ettiren Monarch Mutfak, okulların açıldığı bu dönemde çocuklar ve gençlerin yaratıcılığı besleyen oda tasarımlarına imza atıyor. Odadaki en ufak alanın bile değerlendirildiği tasarımlarda çocukların uyku, çalışma ve oyun alanları hassasiyetle planlanırken renk seçimlerinde de pembe ve mavilerle vedalaşılıyor. Bu renkler yerini yaratıcılığı besleyen ve ilham veren yepyeni renklere bırakıyor.
 
SALON, OTURMA ODASI VE EBEVEYN ODALARINI AHŞABIN SICAKLIĞI SARIYOR
Dekorasyonda siyah-beyaz- kırmızı gibi kontrast renk kombinleri yerini doğal geçişlere bırakıyor. Doğal ahşapların iç ısıtan tonları duvar panellerinden televizyon ünitelerine, gömme dolaplardan oturma alanlarına kadar her detayda kendini hissettiriyor. Rahatlatan, dinginleştiren doğal ve sıcak tonlar, evde geçen zamanların kalitesini arttırmakta çok iddialı. Doğayla bütün olmanın öneminin fark edildiği son yıllarda canlı bitkiler de evlerde önemli rol üstleniyor.
 
 
Siz de Monarch Mutfak’ın ilham veren tasarımlarıyla tanışmak için www.monarchmutfak.com/ web sitesini ve @monarchmutfak instagram hesabını takip edebilirsiniz…

İlgili Makaleler