Muhtemelen Sahip Olduğunuz 2022 Sonbahar Trendleri

Her yeni sezon beraberinde, gardırobunuza dahil etmeye değer, bir dolu yeni cesur ve iddialı moda akımı getiriyor. Ancak kendinizi dopamin giyimdense “clean girl” estetiğine daha yakın hissediyorsanız veya yeni ürünler satın almak yerine halihazırda dolabınızda olan parçaları değerlendirmek istiyorsanız, şanslısınız: 2022 sonbahar sezonu trendleri, muhtemelen sahip olduğunuz temel ve günlük parçalardan oluşuyor!

Bununla birlikte, beyaz atletler ve siyah kumaş pantolonlar sezonun trendleri olarak kabul ediliyor diye bu, onları sıradan bir tarzda giymeniz gerektiği anlamına gelmez. Aksine, tasarımcıların da bize gösterdiği üzere, bu basit parçaları zenginleştirmenin birçok yolu var. Eğer gardırobunuzu yeniden yaratmak istiyor ama sonbahar sezonu için yeni kıyafetlere para harcamak istemiyorsanız, bu ipuçlarına göz atın!

Beyaz Atletler

Fall 2022 Trends

Tüm yazı beyaz atletlerle geçirmiş olmanız büyük olasılık. İyi haber şu ki, bu parça popülerliğini sonbahar boyunca da koruyacak. Bottega Veneta, Chloé ve Prada markaları, farklı alt parça seçenekleriyle bir araya getirerek bu klasik üste koleksiyonlarında yer verdi.

Sonbahar için, beyaz tank top’larınızı paraşüt pantolonlar veya bol paça jean’ler gibi oversized modellerle kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu parçayı blazer gibi formlu bir ceketin içine giymek de kombininizi şık gösterecek bir tercih olabilir.

Küçük Siyah Elbise

Fall 2022 TrendsFall 2022 Trends

Küçük siyah elbise sahip olabileceğiniz en zamansız parçalardan biridir. Bu yüzden de 2022 sonbahar sezonunda bu model hızlıca geri döndü. Michael Kors, Isabel Marant ve Louis Vuitton büyük markalar arasında, farklı materyal ve kullanımlarla, koleksiyonlarına küçük siyah elbise ekleyenlerden bazıları.

Bu model, yaratıcılığınıza göre istediğiniz gibi şekil verebileceğiniz boş bir tuval gibidir. Kat kat kolyeler, kemer, “chunky” botlar gibi kişisel stilinize hitap eden aksesuarlarla elbisenizin görünümünü güçlendirebilirsiniz.

Siyah Kumaş Pantolonlar

Fall 2022 TrendsFall 2022 Trends

Siyah kumaş pantolonların yalnızca resmi ortamlarda giyildiği günler geride kaldı. Hala blazer’lar ile iyi bir ikili olsalar da günümüzde, günlük kullanımda da jean’lerin yerini almaya başladılar. Sonbahar 2022 defilelerinde de LaQuan Smith’in hacimli bir crop top, Tory Burch’ün ise preppy stil bir süveter ile bu pantolonları eşleştirdiğini gördük.

Her ne kadar kumaş pantolonlarla gömlekler, düğmeli üstler giymeye alışık olsanız da ekoseli eski bir tişört ve spor ayakkabılarla bir araya getirmek de bu zamansız pantolonları kullanmanın bir başka yolu. Günün her saatine kolaylıkla adapte edebileceğiniz, görünümünüzü dengeleyen, modellerden onaylı bir parça!

Üst Saplı Çantalar

Fall 2022 TrendsFall 2022 Trends

Süper küçük veya ekstra büyük çantalar gündemimizde olsa da üst saplı çantalar bu sezon podyumlarda öne çıktı. Bu klasik ve zarif modeli Coach, Versace, Valentino ve Chloé gibi markaların defilelerinde gördük. Eğer dolabınızda duran vintage bir tasarım varsa, bu trende tam anlamıyla uyum sağlayacaktır.

Bu çanta stili gösterişli olma eğilimi gösterirken, günlük bir görünüm de sağlayabilir. Jogger’lar ve jean’ler ile kullanıp kombininizi şıklaştırabilir veya daha ışıltılı bir kıyafetinizi dengelemek için nötr bir parça olarak kullanabilirsiniz.

Klasik Blazer Ceketler

Fall 2022 TrendsFall 2022 Trends

Şüpheye düştüğünüz noktada, blazer ceket doğru bir tercihtir! Bu mottoya tasarımcılar da katılıyor. Saint Laurent, kare kesim bir versiyonu metalik bir etekle bir araya getirirken Balmain de “moto” pantolonlarını parlak siyah bir blazer ile kullandı.

Eğer görünümünüzü tamamlayacak o son parçayı arıyorsanız, bir blazer sizi kurtaracak şey olabilir! Hangi modeli seçerseniz seçin, kazak elbiselerden tulumlara kadar, giydiğiniz parçanın üstüne blazer ceketinizi atarak özel bir son dokunuş yakalayabilirsiniz.

Yazı: Öykü Gönül
Kapak Tasarımı: Birce Erol

İlgili Makaleler