Nespresso’dan İki Yeni ”Limited Edition” Kahve

Nespresso, Ispirazione Italiana serisine, İtalyan kahve kavurma ustalarının sanatından ve ustalıkla yarattıkları tatlardan ilham alan iki yeni Limited Edition kahve ekliyor. İtalya’nın uzun kahve geçmişine rağmen, yeni sanatsal hareketlerle gelişen kahve kavurma stilleri ve ülkedeki özel kahve mecraları her geçen gün değişiyor. Nespresso, İtalyan kavurma tarihinin gerçek başyapıtları olan Ispirazione Novecento ve Ispirazione Millennio ile hem geleneksel hem de modern tatları ve aromaları yakalıyor.
 
Ispirazione Novecento ile zamanda geriye doğru bir yolculuk yapın…
Yeni Limited Edition Ispirazione Novecento, kahvenin daha yavaş ve odun ateşinde kavrulduğu, savaş zamanı Avrupasında bulunabilen çekirdeklerin kullanıldığı 1940’ların klasik İtalyan espressolarından ilham alıyor. Bu dönemde ayaküstü kahvecilerde servis edilen dumanlı ve koyu espressodan esinlenen Ispirazione Novecento, ham baharatlı, fındıksı aroması ve yoğun, koyu kremalı, kuvvetli espresso tadı için Brezilya Arabika’ları ve Batı Afrika Robusta’ları ile zenginleştiriliyor.

 

Ispirazione Millennio ile modern dünyaya bir adım atın…
Limited Edition Nespresso Ispirazione Millennio ise aromatik ipuçlarını, daha canlı, daha meyvemsi tatlara karşı artan ilgiden ve ülkeyi saran yeni artisanal kavurma trendlerinden alıyor. Bu taze, modern tadı elde etmek için, daha hafif ve daha kısa süre kavrulmuş Brezilya ve Kolombiya Arabika’ları, Hindistan alt kıtasından gelen çekirdeklerle harmanlanıyor. Sonuç olarak baharatlı notalar, hafif asidite ve meyve notaları ile çok yönlü ve hoş, yoğun bir kahve ortaya çıkıyor.
 
Kahve kavurma sanatının farklı biçimleri…
Nespresso’nun Ispirazione Italiana Serisi, İtalyan esintili bir dizi kahveden daha fazlasını vaat ediyor. Çeşitli aromaları, tatları ve coğrafi etkileri dengeleyen, ustalıkla hazırlanmış bir başyapıt olma özelliği taşıyor. Serinin yedi kahveden oluşan kalıcı ürün yelpazesindeki her bir kapsül, Palermo’daki baharatlı Kuzey Afrika etkilerinden, Roma’nın zengin tarihi derinliğine kadar farklı İtalyan şehirlerinin ya da bölgelerinin kahve kavurma özünü yakalayan, çok çeşitli espresso ve ristretto’lar sunuyor. Seride sütlü kahve hazırlamaya uygun seçenekler de yer alıyor.
 

Ispirazione Novocento ve Ispirazione Millennio ile iki özel tarif…
 
Ispirazione Novocento ile Bademli ve Limonlu Brulée

  • 100 ml soğuk sütü Nespresso Aeroccino’ya ilave edin ve köpürtün​. Ayrıca Creatista Pro, Creatista Plus, Atelier, Lattissima One, Gran Lattissima ve Lattissima Pro makinelerimizin süt köpürtme fonksiyonu ile bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
  • View espresso fincanına, Ispirazione Novecento Limited Edition Espresso (25 ml) olarak hazırlayın.
  • Hazırladığınız sıcak süt köpüğünü, fincanın üzerine serpiştirin ve daha sonra karamelize bir doku elde etmek için pürmüz ile esmer şekeri yakın
  • File bademleri tavada kavurun ve karamelize süt köpüğünün üzerine ekleyin.
  • Süslemek için üzerine bir miktar rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.

 
Ispirazione Millennio ile Padova Usulü Naneli Kakao

  • 100 ml soğuk sütü Nespresso Aeroccino’ya ilave edin ve sütü soğuk olarak köpürtün. Ayrıca Creatista Pro, Creatista Plus, Atelier, Lattissima One, Gran Lattissima ve Lattissima Pro makinelerimizin süt köpürtme fonksiyonu ile bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırlanan soğuk süt köpüğünü ayrı bir karıştırıcıya boşaltın, içerisine 5 ml nane şurubu ekleyin ve çalkalayın.
  • View espresso fincanına, Ispirazione Millennio Limited Edition Espresso (40 ml) olarak hazırlayın ve üzerinde nane şuruplu soğuk süt köpüğünü ilave edin
  • Süsleme için taze nane yaprakları kullanın ve kakao tozu serpiştirin.

 
Limited Edition Ispirazione Novecento ve Ispirazione Millennio; Nespresso Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Zorlu Center, Akasya, Kanyon, İstinyePark, Vadistanbul, Mall of İstanbul ve Ankara Panora AVM Boutique’lerde, Nespresso’nun web sitesinde ve 444 20 21 Nespresso Müşteri İletişim Merkezi üzerinden satışa sunuluyor.

İlgili Makaleler