NetWork Kadın Koleksiyonunun Baş Tasarımcısı Elif Cığızoğlu ile Röportaj

  • NetWork İlkbahar-Yaz 2020 kadın koleksiyonunu tasarlarken çıkış noktanız ne oldu?

Koleksiyonun çıkış noktası şehirli, dinamik ve modern bir stile sahip olan NetWork kadınının ta kendisiydi. NetWork kadınının 20 yıllık moda yolculuğuna retrospektif bir bakış niteliğinde olan bu koleksiyonla bir yandan köklerimize dönerken, diğer yandan yenilikçi form ve kumaşlarla yenilendik. Markanın DNA’sına sadık kalınarak, sezon trendleriyle birlikte yorumlanan koleksiyonun çekimi ise markanın logosuna da esin kaynağı olan Manhattan, New York’ta gerçekleştirildi. 
 

  • Kadın koleksiyonundan favori parçalarınız hangileri?

Koleksiyondaki favorilerimin başında blok renkli, çizgi güpür detaylı koton gömlek ve elbise geliyor. Volümlü kol formlu mürdüm keten ceket, tafta kumaş kol garnili triko top gibi parçalar ise global trendlerde de sıklıkla karşımıza çıkan hacimli silüetlerin koleksiyona yansıması niteliğinde.


 

  • Sezon kampanyanızın başrollerinde Candice Swanepoel ve Lucky Blue Smith var. Bu isimleri seçmenizi sağlayan en önemli özellikleri neler oldu?

Dünyanın en tanınan ve en beğenilen modellerinden biri olan Candice Swanepoel güçlü, dinamik ve feminen duruşu ile NetWork kadınını oldukça iddialı bir biçimde yansıttı. Genç ve cool duruşu ile Lucky Blue Smith ise, her daim özgün ve özgür olan kozmopolit NetWork erkeğine hayat veren isim oldu. Bu iki isim de markanın kimliğine çok yakıştı ve global ölçekte NetWork markasının konuşulmasını sağladılar.
 

  • İlkbahar-Yaz 2020 sezonuna hakim olan trendler arasından kişisel bir favoriniz var mı?

Bu sezon en çok karşımıza çıkan ve koleksiyonumuza da yön veren trendlerden biri farklı materyallerin birleşimiyle yakalanan uyum. NetWork İlkbahar-Yaz 2020 koleksiyonunu hazırlarken güpür ve triko, tafta ve örme, keten ve güpür nakışlar, süet ve keten gibi ikilileri sıra dışı biçimde bir arada kullanmak heyecan verici bir deneyimdi. Bu deneyim, yepyeni ve dinamik siluetler hazırlamamıza yardımcı oldu. Ayrıca tasarımlarda hacim ve oranlarla oynayarak, yeni, dinamik ve modern bir kadın yarattık, bu etkiyi kimi zaman kol ve omuz detaylarında, kimi zaman ise beden ve etek formlarında beklenmedik kullanımlar aracılığı ile yakaladık.
 

  • Bobbi Brown ile bir birlikteliğe imza attınız. Yakın gelecekte farklı markalarla benzer iş birliği planlarınız var mı?

Modern, güçlü ve feminen NetWork kadınının zamansız ve şehirli tarzını tamamlayacak güzellik stili düşünüldüğünde, alanında öncü lüks kozmetik markası Bobbi Brown benzersiz bir partner olarak öne çıktı ve bu iş birliği, markaların birbirlerini mükemmel biçimde tamamladığı Bobbi Brown X NetWork projesine hayat verdi. NetWork’ün kimliğiyle ve iddiasıyla örtüşen markalarla yaratıcı işbirliklerimizi önümüzdeki sezonlarda da devam ettirmek istiyoruz.

İlgili Makaleler