New York Moda Haftası Sonbahar/Kış 2022 Trendleri

Pul ve Payetler

Altuzarra, Christian Cowen, Carolina Herrera

Işıltılı elbiseler yalnızca özel etkinlikler için olmaktan çıkıyor! Pullar, payetler ve simler Sonbahar/Kış 2022 koleksiyonlarının odak noktasıydı. Carolina Herrera ve Altuzarra koleksiyonlarında karşımıza çıkan boğazlı kazaklar ve botlarla birleşen görünümler, önümüzdeki kış mevsiminde ışıltılı parçaları sokaklarda görmeye başlayacağımızın işaretini veriyor. 

 

Transparan Görünümler​

Christian Siriano, Kim Shui, Eckhaus Latta

İç gösteren transparan etek ve elbiseler, bu sezonun öne çıkan parçaları arasında yer alıyor. 
Gerçek hayatta podyumda sergilendikleri şekilde giyilmesi zor olan bu parçalar, katmanlı giyimle oluşturulan görünümler için eğlenceli birer seçenek haline geliyor. Eckhaus Latta ve Kim Shui’nin pırıltılı ve renkli bir yaklaşımla kullandığı transparan kumaşlar, Christian Siriano koleksiyonunda minimal görünüme hareket katan detaylar olarak karşımıza çıkıyor. 

Parlak Monokrom

Bibhu Mohapatra, Christian Siriano, Gabriela Hearst

Pandemiden dolayı ofise dönüş zamanı durmadan ertelense de, döndüğümüzde ne giyeceğimizi artık biliyoruz.
Parlak renkli parçalarla, baştan aşağı tek bir tonun hakimiyetinde iddialı ve stil dozu yüksek bir monokrom görünüm elde edebilir, veya tek bir parçayı kombininize ekleyerek sezonun eğlenceli trendine yumuşak bir giriş yapabilirsiniz. 

 

Maksi Etekler


Bevza, Altuzarra, Peter Do

Couture haftasında hızla yükselişinin ilk işaretlerini veren maksi etekler, Sonbahar/Kış 2022 için yerini sağlamlaştırıyor. Altuzarra, etek boyunda dramatik görünümlerden hoşlananları mutlu ederken Peter Do ve Bevza, klasik maksi etek modellerini uzun kollu triko ve bluzlarla birleştirerek daha yalın ve gündelik bir stil tercih edenlere ilham oluyor.  

 

Trençkot

Jason Wu, Gabriela Hearst, FromWhere

Klasik trençkotlar birkaç sezondur bizimle olsa da, New York Fashion Week’in oyuncu bir yaklaşımla işleri biraz değiştirdiğini söyleyebiliriz. Sonbahar/Kış 2022 sezonunda trençkotlar, soft beyaz, renkli ipek ve aşınmış deri gibi birbirinden farklı kumaş,renk ve formda karşımıza çıkıyor. 

 

 

Hazırlayan: İpek Kumtepe

 

İlgili Makaleler