New York’lu Tasarımcı Sandy Liang ve Vans’ten Yeni Bir İş Birliği

Aksiyon sporları markası ve yaratıcı ifade savunucusu Vans, sınırlı sayıda üretilen bir koleksiyon için New York’lu moda tasarımcısı Sandy Liang ile işbirliği yapmış olmaktan gurur duyuyor. Renkleri ve baskıları cesur bir şekilde bir araya getirmesiyle tanınan Liang, benzersiz tarzını beş klasik Vans ayakkabı modeline, giyim ürünlerine ve aksesuarlara yansıtıyor. Liang ilhamını doğup büyüdüğü Bayside Queens’den, büyükannesinden ve gençliğinden alıyor. Vans ile birlikte hazırladığı bu koleksiyon ile Liang yaşamları boyunca yaratıcı olanların orijinalliklerini ve eğlenceli hayatlarını somutlaştırıyor.
Sandy Liang, “Fikirlerimin böylesine ikonik bir ayakkabı ve giyim koleksiyonunda hayat bulmasını görmek benim en büyük hayallerimden biriydi” dedi. “Bu koleksiyon, doksanların eğlenceli naifliğinin yanı sıra New York şehir merkezinin sertliğini de içeriyor.” diye ekledi.
 


 
Vans x Sandy Liang ayakkabılarının her birinde, kullanılan malzemeler koleksiyonda belirleyici bir rol oynuyor. Çita baskısının uygulandığı polar kumaştan, ayakkabının üst tarafına tutturulmuş metal takılara kadar her bir modelin eşsiz detayları var. Ayakkabıya yerleştirilmiş halhal ve pembe kadife üst kısma dikilmiş metal takıları ile Sandy Liang Era modeli beş parçalı ürün yelpazesinin öne çıkan ayakkabısı oluyor. Old Skool model ise, Liang’ın Aşağı Doğu Yakası stüdyosunda bulunan kanepeden esinlenerek pembe kadife kumaş ile tasarlanmış ve çapraz zincir detaylarıyla tamamlanmıştır. Bir diğer Old Skool modeli, siyah üst yüzeye, belirgin beyaz dikişlere, Sandy Liang tarafından tasarlanmış pamuklu bağcıklara, kelebek baskılı dış tabana ve topukta bulunan özel dikişlere sahiptir. Liang, Vans’in Platform Slip-On’unu ayakkabının tamamını kaplayan leopar kürkü ile yeniden yaratıyor. Ürün yelpazesini tamamlayan Vans Sport ise tasarımcının yaşadığı bölge olan Bayside, NYC’ye bir saygı duruşu niteliğinde. Özel tasarım bağcıkları ve checkerboard baskılı topuğu ile Vans Sport’un bir tarafında leopar deseni diğer tarafında ise geleneksel ekoseli tartan deseni bulunuyor.
Vans x Sandy Liang’ın dokuz parçalı giyim ve aksesuar koleksiyonu, mermer desenleri, kelebek baskıları ve taşlı detayları ile 90’ların nostaljisini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Koleksiyonun öne çıkan giyim ürünleri arasında olan Sandy BF kapüşonlu üst, kapüşondaki detayları ve posta kodu grafik detayları ile abartılı salaş bir kalıba sahip. Sandy LS BF tişört, ön kısmında yer alan kelebek grafikleri ve pamuklu jarse kumaşı, checkerboard desenli kollara tamamlıyor. Bisiklet sürmekten ilham alan Sandy Bike şort, lacivert yılan derisi deseni kullanılarak pamuklu spandex karışımından üretilmiştir. Gerçek bir 90’lar görünümü sunmak için tasarlanan, Sandy üst, pelüş pantolon ve crop kapüşonlu üst, en üst düzeyde konfor sunuyor. Sandy Polo, geçmişten geri getirmeye değer bir tarzdan ilham alırken Sandy Jumpsuit lotus pembesi rengiyle koleksiyonun tamamlayıcı parçaları arasında yer alıyor. Benzin istasyonununda kullanılan ceketlerden ilham alan Sandy Liang, hem ceket hem de şapkanın her tarafına puantiye desenini kullanıyor. Koleksiyondaki aksesuarlar arasında ise metal zincir ile donanmış Sandy Fanny bel çantası ve Sandy Crossbody çanta ile birlikte beyaz ve lotus renklerindeki çoraplar yer alıyor.
 

İlgili Makaleler