Nil Keser Haziran 2019 Röportajı

Üç buçuk sene devam eden Kırgın Çiçekler sonrası bir dinlenme ve kendini yenileme sürecine giren Nil Keser’le yeni hayatını, hobilerini ve projelerini konuştuk. Yengeç isimli bir gençlik filmiyle beyazperdeye dönmeye hazırlanan oyuncu; yeni sezonda yepyeni ve bu defa seyircinin daha çok seveceği bir karakterle televizyonda olacağının da müjdesini verdi.

  • Yengeç isimli bir filmde oynadın, ondan bahsederek başlamak isterim.

Çok tatlı, sıcak ve dinamik bir ekip olması benim için ilk etken. Çok güzel bir set geçirdik. Oynadığım karakter Katre çok içime sindi.

  • Filmin hikayesi nedir?

Yengeç, lise öğrencisi olan bir grup gencin, bir gün boyunca başından geçen maceraları konu ediyor.
Filmde nasıl bir karakteri canlandırıyorsun?
Katre, kendi halinde, kendini keşfetmeye yeni başlayan, içine dönük, dışarıya karşı kalkanları olan ama aslında çok duygusal ve yaşından olgun bir genç kız. Hırçın bir kız, kovboy filmlerinden keyif alıyor mesela ve çok iyi scrabble oynuyor, kendini ifade etme yeteneği güçlü. Biraz da erkek gibi bir kız, yaşıtları ondan çekiniyor hatta biraz da korkuyorlar. Benim oynarken çok keyif aldığım bir karakter oldu.

  • Çekimleri ne zaman yaptınız? Bir sürü genç bir aradaydınız, anlaştınız mı, tanışıyor muydunuz

önceden?
Çekimleri şubat ayında yaptık. Kalabalık ve genç bir kadroyduk. Daha önce birlikte çalıştığım, tanıdığım arkadaşlarım da vardı. Dinamik, enerjisi yüksek bir ekiptik. Çekimler de haliyle çok eğlenceli
ve keyifli geçti.

  • Lise filmleri yerli yabancı pek çok örneğini izlediğimiz bir tür. Senin en sevdiğin örnekleri hangileri?

Açıkçası pek ilgi duyduğum bir tür değil ama aklımda kalan bir film söyleyecek olursam Mean Girls.

  • Instagram’daki takipçilerinin sayısı bir milyona yaklaştı. 1 milyonuncu kişi seni takip ettiğinde ne yapmayı düşünüyorsun?

Aklımda birkaç plan var ama buradan söyleyip sürprizi bozmak istemiyorum.

  • Bir markayla sosyal medya kampanyası yaptın; modelliği sevdin mi ve bu birliktelik devam edecek

mi?
Yaptığım en keyifli işlerden biriydi hatta en keyiflisiydi. Böyle global bir marka ile iş birliği yapmak beni çok heyecanlandırdı. Birlikteliğimiz bir süre daha devam edecek.

  • Kırgın Çiçekler sonrası nasıl gidiyor hayat?

Üç buçuk senelik bir serüvendi. Kırgın Çiçekler gibi uzun süren keyifli bir iş yaptıktan sonra ilk yapmak istediğim şey kendime vakit ayırmaktı. Uzun soluklu işlerden sonra insan kendini dinlemek ve her şeye bir süre dışardan bakmak istiyor. Bu dönem benim için de çok keyifli ve verimli geçti.

  • Kırgın Çiçekler senin için ne ifade ediyor?

Kırgın Çiçekler benim için okul gibi oldu. Her şeyi deneyimlediğim, pek çok şey öğrendiğim ve güzel dostluklar edindiğim çok güzel bir keşif süreciydi. Üç buçuk senede her şeyden önce çok değerli pek çok anı biriktirdim. Biz Kırgın Çiçekler ekibi olarak arkadaşlıklarımızı devam ettiriyoruz ve hala görüşüyoruz. Bu yüzden bu bizim için bir veda değil keyifli arkadaşlıkların başladığı güzel bir serüven oldu.

  • Son dönemde seni ne heyecanlandırıyor? Ne motive ediyor?

Genelde heyecanlı bir insan olduğum için en ufak şey bile beni çok heyecanlandırabiliyor. Örneğin çok güzel bir yemek yediğimde bile heyecanlanabiliyorum (gülüyor). Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek, özellikle güzel filmler izlemek… Uzun zamandır bir film senaryosu yazmaya çalışıyorum. Yazmak, kendine dönmek, bir şeyler yaratmak çok keyifli. Bu dönem oyuncu olarak bir şeyler yaratmak ve çok yönlülük beni çok mutlu ediyor ve hayattaki en büyük motivasyonum da bu. Yazmaya devam edeceğim, bu kesin.

  • Yeni bir dizi için görüşmelere başladığını biliyorum, ekrana nasıl bir rolle geri dönmeyi düşünüyorsun?

Kırgın Çiçekler’den sonra çok güzel projeler için görüşmeler yaptım, güzel işler okudum. Şu an da görüştüğüm bir proje var. Yeni sezonda beni çok heyecanlandıran daha önce oynamadığım bir karakterle, Defne’den daha farklı bir rolle geri döneceğim. Bu sefer seyirci beni sevecek galiba (gülüyor).

  • Eğitim almaya devam edeceğinden bahsetmiştin bir önceki söyleşimizde, aradan geçen zamanda böyle bir fırsatın oldu mu?

Tabii ki! Bu süreçte eğitime devam ettim. Çeşitli oyunculuk workshop’larına katıldım. Oyunculuk sonu olmayan, öğrenmeye açık bir eğitim süreci ve ben de bu konuda kendimi geliştirmek için eğitime zaman ayırdım.

  • Yelkenli merakın devam ediyor mu?

Yelkenli benim en büyük tutkum. Hayatımda hep olacak. Kendimi dinlediğim, uzaklaşabildiğim, özgür hissettiğim en güzel kaçış noktam. Deniz hayatı tabiatın en güzel hali.

  • Diğer hobilerin neler?

Film izlemek, yabancı dizileri takip etmek benim için hobiden öte ihtiyaç haline geldi. Güzel bir konsere gitmek çok keyifli. Aynı zamanda uzun zaman sonra bale yapmaya geri dönmek bana kendimi çok iyi hissettirdi.

  • Nedir önümüzdeki yaz için planların?

Genelde spontane yaşayan bir insanım. Güzel planların içine her an dahil olabilirim. Sessiz ve huzurlu yerleri tercih etmeyi düşünüyorum. Yelkenliyle Ege’deki koyları gezmeyi planlıyoruz bu yaz. Eğer vaktim kalırsa bir yurtdışı tatili yapmak da planlarımın arasında.

  • Deniz tatilini mi tercih ediyorsun?

Özellikle deniz tatilini tercih ediyorum. Tam bir deniz insanıyım. Yelkenliyle koyları gezmek, hele de sevdiklerimleysem çok keyifli.

  • Nereleri görmek istiyorsun, favori destinasyonların nereler?

Favori rotalarım Göcek, Barcelona ve Roma. Gitmek istediğim çok ülke var. Yaşadığım süre içinde
gezebildiğim kadar gezmek ve farklı kültürlerle ve farklı insanlarla tanışmak istiyorum. Değişik yerleri tanımayı seviyorum. Yelkenliyle dünya turuna çıkmayı çok istiyorum. Bir Uzak Doğu seyahati de en kısa zamanda gerçekleştirmek istediğim planlarımın arasında.

  • Yaz alışverişine çıktın mı, kendine aldığın ya da almayı düşündüğün üç şey nedir?

Alışverişe daha çıkmadım. Genelde son saniyede yaparım. Bir mayo ve bikini almadan tatile hazır hissedemem. Güneş koruyucu kremimizi unutmuyoruz tabii ki (gülüyor).

  • Makyaja meraklı mısın?

Makyaj yapmayı çok sevmem. Yaz için olmazsa olmazım ise rimel ve aydınlatıcı. Daha parlak ve fresh bir görünümü tercih ediyorum.

  • Bugün neler izledin Nil?

Biraz önce After Life izledim. Çok da sevdim! Bunun dışında son zamanlarda en sevdiğim diziler Killing Eve ve Pose oldu. Game of Thrones’u da unutmayalım tabii ki.

  • Final sezonuyla ilgili ne düşündün?

Son haftalarda arkadaşlarımızla toplanıp her bölümü beraber izlemek ve yorumlamak en güzel ve heyecanlı aktivitemiz haline geldi. Gerçekten çok iyi bir iş izledik. İz bırakan ve unutulmaz bir dizi olarak kalacak. Hatta final bölümünü izledikten hemen sonra dizinin ilk bölümlerini izlemeye tekrar başladım.

  • Bu aralar en iple çektiğin şey ne?

Gündemimde öncelikli olarak tatil yapmak var. Yoğun bir tempoya girmeden önce tatil yapmak sezona daha hazır başlamama iyi gelecek.

  • Hayvanlar ve hayvan haklarının gündeminde olduğunu biliyorum. Bu konuya dair neler yapıyorsun?

En hassas olduğum konulardan biri hayvan hakları. Elimden geldiğince etrafımı ve beni takip eden kitleyi bilinçlendirmeye çalışıyorum. Gönüllü olarak mama yardımı toplayan kuruluşlara destek veriyorum. Hafta sonları topladığımız mamalarla sokak hayvanlarını beslemeye gidiyoruz. Bizim bir hafta boyunca topladığımız yardım onların sadece bir günlerini tok geçirmelerini sağlıyor. Keşke sayımız daha fazla olsa! 

Yazı DENİZ TOKGÖZ
Fotoğraflar ERMAN İŞTAHLI
Styling NAZLI KAYRAN

İlgili Makaleler