Nil Keser Son Günlerde Zamanını Neler Yaparak Geçiriyor?

En çok hangi sanatçı ya da şarkıları dinlediniz?
Bu dönemde en çok Ludovico Eiunaidi’yi dinledim. Onun müziğinin bende sakinleştirici ve umut veren bir etkisi var. Kendimi dinlememi sağlıyor. Dinlemek isterseniz bu dönemde Instagram’dan canlı yayınlar yapıyor.

Bu dönemde okuduğunuz kitaplar arasında sizi en çok etkileyen hangisi oldu?
John Fowles imzalı Büyücü kitabı.

Zamanınızı ağırlıklı olarak neler yaparak geçirdiniz?
Ev işleri ve temizlik yaptım, neredeyse bütün günüm temizlikle geçer oldu. Onun dışında film izliyor ve kitap okuyorum.

Hangi dizi/filmleri izlediniz?
Fleabag dizisini şiddetle öneriyorum. Six Feet Under dizisine de yeniden başladım. Her şeyi çıktığı gibi izlediğim için bu dönem benim için geçmişe dönüş oldu. Onun dışında bu süreçte dizi önerileri isterseniz @bugunnelerizledim müthiş bir hesap.

Sosyal medyada en fazla hangi uygulamayı kullandınız?
En çok Twitter kullanıyorum. En güncel ve anlık haberleri oradan takip ediyorum.

Bu süreçte kendinizle ilgili neler keşfettiniz?
Kendime dönmeyi her zaman sevdim, bu süreçte de yaşadığımız anın ne kadar değerli olduğunu anladım. Önem verdiğimiz, şikayet ettiğimiz her şeyin ne kadar da boş olduğunu gördüm. Değerini bilmediğimiz ne kadar kıymetli anlarımız varmış…

En çok nereye gitmeyi ve ne yapmayı özlediniz?
En çok arkadaşlarımı ve ailemle vakit geçirmeyi özledim. Genel olarak evde vakit geçirmeyi seven biriyim zaten ama çalışmak zorunda olan insanları, sağlık çalışanlarını düşündükçe evde kalıyor olmak bile ne kadar da büyük bir ayrıcalık aslında. Şikayet etmek yerine birbirimizi anlamamız, destek olmamız gereken bir zamandayız. Bu süreçte  sokaktaki hayvan dostlarımızı da unutmamamız gerekiyor.

Dünya sizce bu süreçten neler öğrendi, nasıl dersler çıkaracak?
Herkesin eşit olduğu, bütün dünyanın aynı anda aynı şeyi yaşadığı bir dönemde umarım içe dönüş başlar ve değer kavramının değiştiğini görürüz. Sınıf ayrımlarının azaldığı, daha anlayışlı, daha doğaya saygılı bireylere dönüşürüz. Gerçeğe döneriz. Daha hoşgörülü bir dünyaya uyanırız.

Bu dönemi bir kelimeyle anlatsanız ne olurdu?
Dönüşüm.

 

RÖPORTAJ EYLÜL SOLAKOĞLU, STYLING NAZLI KAYRAN, FOTOĞRAF DENİZ ÖZGÜN

İlgili Makaleler